Hlavní obsah

Hokejisté Třince vstoupili do čtvrtfinále výhrou na ledě Pardubic

PARDUBICE

Hokejisté Třince překvapili v prvním zápase čtvrtfinále play off extraligy Pardubice a vyhráli na ledě Eatonu 3:1. Oceláři podali soustředěný výkon podpořený výborně chytajícím brankářem Peterem Hamerlíkem a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Dva góly vítězů vstřelil Ladislav Kohn. Boj o postup do semifinále pokračuje ve středu v Pardubicích.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Třinecký Radek Bonk (vlevo) v potyčce s Jiřím Cetkovským z Pardubic.

Článek

Východočeši byli od první buly aktivnější, tlačili se před Hamerlíka, ale do první gólové šance se dostali hosté. V páté minutě se před Haškem zjevil Růžička, ale branku netrefil. O čtyři minuty později se sám před slovenského gólmana dostal Sýkora, své sólo ovšem přesně nezakončil. Sice dokázal dotlačit puk i s Hamerlíkem za brankovou čáru, rozhodčí Šír však gól po konzultací s kolegou u videa neuznal.

Při Lojkově trestu mohli otevřít skóre Kolář II nebo Koukal, strážce třinecké branky byl ale pozorný. Na druhé straně zahrozil po přečíslení dva na jednoho Tomas, ale nemířil přesně. Čas Třince přišel v poslední minutě druhé třetiny. Nejprve Kohn 54 vteřin před koncem první části usměrnil za Haška Bonkovu přihrávku a čtyři sekundy před koncem stejný hráč bleskově využil přesilovou hru, když tečoval střílenou přihrávku Hrabala.

Hamerlík inkasoval jen jednou

Pardubice se s z tvrdého úderu vzpamatovávaly o přestávce, ve 26. minutě to ale s domácími vypadalo ještě hůře. Balej se za brankou zbavil svého strážce, vyjel před Haška a i s pomocí dorážky zajistil hostům tříbrankové vedení. Snížit mohl v přesilovce Kolář I, ale v dobré pozici ideálně netrefil puk. Ve 31. minutě se proti výborně chytajícímu Hamerlíkovi neprosadil ani Nakládal.

Když si poté na slovenském gólmanovi vylámali zuby opět Kolář I a poté Pivko se Sýkorou, zdálo se, že Eaton branku snad ani nedá. Ve 38. minutě se to ale Východočechům přece jen podařilo, když se v početní výhodě prosadil Starý. Snížení dodalo domácím energii a i nadále se tlačili před Hamerlíka.

Ve 43. minutě mohl duel více zdramatizovat Kousal, jenže v dobré pozici pálil jen do brankáře Třince. Útočné ambice domácích otvíraly okénka v obraně Pardubic. Ve 49. minutě mohl hosty přiblížit výhře Pospíšil, jenž po rychlém protiútoku trefil tyč. Emoce vyvolala situace o dvě minuty později, kdy Pineualt dorazil puk za Hamerlíkova záda, ale krátce po přerušení hry. Místo snížení na 2:3 tak americký hráč dostal dvouminutový trest za sekání.

Dvě minuty před koncem se domácí rozhodli riskovat bez brankáře, změnit stav skóre se jim ovšem již nepodařilo.

Česká pojišťovna play-off hokejové O2 extraligy - čtvrtfinále
Eaton Pardubice - Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Starý (Koukal, Kolář I) - 20. Kohn (Bonk), 20. Kohn (Hrabal, Zíb), 26. Balej (Bonk, Tomas). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 8838.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Somík - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Kousal, Rákos, od 37. navíc Nahodil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Hrabal, Zíb, Cartelli, Seman, Platil, Andersons - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Bonk, Tomas - Pospíšil, V. Polák, Kanko. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
STAV SÉRIE: 0:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice