Hlavní obsah

Zlínský Leška varuje: Padalo nám tam všechno, příště to může být naopak

ZLÍN

Čtyři body do kanadského bodování si ve čtvrtek na své konto připsal útočník Petr Leška, nejlepší hráč prvního čtvrtfinálového duelu Zlín - Slavia. Vstřelil jednu branku domácího týmu a další tři svým spoluhráčům připravil. Z jeho herního projevu vyzařovala pohoda, uvolněnost a také zdravá hokejová drzost, kterou školil soupeře.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský Petr Leška střílí gól slávistickému brankáři Robertu Slipčenkovi.

Článek

"Nehodnotil bych dnešní zápas mými body. Hrálo se mně dobře, což považuji za nejdůležitější," řekl Leška novinářům. "Možná jsme byli živější. Zřejmě rozhodlo, že jsme dali dva rychlé góly hned v úvodu zápasu při přesilovkách. Potom už hrála roli psychika. Řekl bych, že nám to dnes vyšlo, a jsme rádi, že jsme vyhráli první zápas. Chceme hlavně postoupit do dalšího kola," tvrdil zlínský útočník.

Vysokému vítězství nepřikládá velkou váhu. "Měli jsme den, kdy nám všechno, co jsme vystřelili na branku soupeře, spadlo do sítě. Zítra to může být naopak," poznamenal Leška.

Prohru nechtěl hodit na bedra brankáře Slavie Slipčenka, jenž se svými chybami podepsal na několika inkasovaných gólech. Přitom se před utkáním vyzvedávalo, že půjde také o duel brankářů. "Oba jsou dobří," ocenil Leška i soupeřova gólmana.

Hamrlík se nudí

Zlínu přitom citelně chyběl obránce Martin Hamrlík. "Zřejmě sledoval zápas u televize. Důležité pro něj je, aby se uzdravil a nic neuspěchal. Musí být trpělivý a dát se do pořádku," uvedl zlínský lídr. Se spoluhráčem si přes den ve chvílích volna píše přes internet, protože Hamrlík se prý doma nudí.

Před páteční odvetou je zkušený Leška v prognózách opatrný. Slavia je podle jeho slov nevyzpytatelný tým, který jeden den prohraje o šest branek a za čtyřiadvacet hodin podá o 200 procent lepší výkon. "Každý ze spoluhráčů si tuto skutečnost musí srovnat v hlavě. Proto se na další zápas musíme opět co nejlépe připravit," nabádal Leška.

Přitom neskrývá spokojenost, že Zlín po dlouhé přestávce první čtvrtfinálový souboj zvládl. Vedle přesilovek viděl Leška klíč k vítězství i v dobré defenzivní hře a ve výborném výkonu brankáře Sedláčka.

Reklama

Související témata: