Hlavní obsah

Nepřekonaný Slipčenko se ve Zlíně dostal do tempa až ve druhé třetině

ZLÍN

Vedle dvou rychlých gólů a dokonalého týmového pojetí v defenzivě byl hlavním strůjcem čtvrtfinálového vítězství hokejistů Slavie Praha ve Zlíně brankář Robert Slipčenko. Udržel čisté konto a vychytal první letošní extraligovou nulu. A dokázal se velice rychle otřepat z čtvrteční kruté prohry 1:6, pod niž se podepsal i svými chybami.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Stanislav Balán před brankou Roberta Slipčenka ze Slavie

Článek

"Tentokrát jsme na soupeře vlítli, začali jsme hrát svoji hru, dodržovali taktiku, kterou jsme si řekli. Chtěli jsme Zlín důraznou hrou zatlačit do defenzivy, což se nám podařilo," označil Slipčenko hlavní momenty, které rozhodly o výsledku.

Z pohledu brankáře ale nátlaková hra jeho spoluhráčů byla hodně nebezpečná, neboť si v první třetině takřka nesáhl na kotouč. "Do tempa jsem se dostal až ve druhé třetině," přiznal gólman, který neskrýval radost z první vychytané nuly. Ještě neví, jakou finanční částkou za ni bude muset přispět do klubové pokladny.

"Ale moc si tento slastný pocit nevychutnám, protože v pondělí je na programu třetí zápas. Možná máme po dnešním výsledku maličkou výhodu, ale v hokeji se nedá nic předvídat. Ve čtvrtek jsem dostal šest gólů a dneska žádný. Takže v pondělí mohu dostat zase šest nebo tři. Uvidíme, všechno je otevřené, šance obou týmů na postup jsou vyrovnané," tvrdí Slipčenko.

Ani po čtvrtečním výbuchu vůbec nepochyboval o své dnešní nominaci. "Jsme domluveni s trenérem Růžičkou, že budu chytat v play off, takže nebylo co měnit. Proti Litvínovu jsem inkasoval ve dvou zápasech deset gólů a také jsem chytal dál," nepřipouští si Slipčenko žádný stres.

Nevykolejila jej ani mediální přestřelka, že v duelech se Zlínem půjde o souboj brankářů. "Nekoukám na to, co se píše v novinách, soustředím se na svou hru. Ani nepozoruji svého rivala Sedláčka," poznamenal slávistický brankář.

"Od základní části jsme věděli, co Zlín hraje. Věděli jsme, že má dobré přesilovky. Přesto jsme k soupeři přistupovali v obraně špatně. Nechávali jsme mu hodně prostoru a měli hodně vyloučených. Zlín dal hned v první přesilovce pět na tři dva góly a bylo po zápase," vrátil se brankář Slavie ještě ke čtvrteční vysoké porážce. Taktika pro nadcházející pražské duely je podle Slipčenka jasná: napadat soupeře, hrát ze zajištěné obrany a pokusit se vyhrát oba zápasy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice