Hlavní obsah

Červenka: To je klasická česká povaha. Zbytečně jsme si to zkomplikovali

Vypadalo to na pohodový zápas. Už ve třinácté minutě vedli hokejisté Slavie nad Zlínem 4:0 a zdálo se, že neochvějným krokem míří za třetím vítězstvím v sérii. Jenže hosté nesložili zbraně a když v 56. minutě snížili na rozdíl jediné trefy, slávistům začalo být pořádně úzko. „Nevím, čím to je. Kdybych to věděl, asi bychom to udělali jinak,“ kroutil hlavou Roman Červenka a pořádně si oddechl, že jeho mužstvo zbývající minuty se štěstím přečkalo.

Článek

Asi jste po snovém úvodu nečekali, že se o vítězství budete klepat až do poslední vteřiny, že?

Zbytečně jsme si to zkomplikovali a udělali drama. To jsme celí my. Přitom jsme si to ještě v kabině říkali. Jenže jak se dostaneme do většího vedení, přestaneme hrát a děláme zbytečné chyby.

Čím si to vysvětlujete?

Nevím, čím to je. Kdybych to věděl, asi bychom to udělali jinak. To je klasická česká povaha - přestaneme hrát to, co v první třetině. Kdyby se to nestalo, výsledek by vypadal úplně jinak.

Báli jste se hodně, že se Zlínu nakonec podaří srovnat?

Tak báli... Člověk jde na led s tím, aby nedostal gól, aby to odbojoval. Na nějaký strach nemyslíte. Ale teď už je jedno, jak jsme vyhráli. V play-off se počítá vítězství a to máme.

Naopak začátek duelu jste zvládli perfektně. Mohly v tom svou roli sehrát úspěšně zvládnuté nájezdy z předchozího dne?

Samozřejmě to psychicky pomůže, zvlášť když vyhrajete takhle těsně. Zlín se naopak dostal dolů. V první třetině jsme toho využili.

Zlín je nyní v situaci, kterou Slavia dobře zná, třeba z loňského čtvrtfinále s Vítkovicemi. Prohrává 1:3 na zápasy, ze hry ale ještě není. Může vám zkušenost z minulé sezóny pomoci, abyste si zbytek série už pohlídali?

Doufám, že jo. Vím, že se to pořád opakuje, ale poslední krok je opravdu nejtěžší. Zlín prohrává 1:3 a nemá co ztratit.

Jak jste na tom se silami?

Myslím, že je to pro oba týmy stejné. To spíš my na tom musíme být lépe, protože Zlín se musel v obou zápasech vydat až do konce a navíc pokaždé prohrál o gól. To je na psychiku ještě horší. My můžeme hrát v pohodě, k postupu máme blíž.

Nepociťujete tedy na sobě, že by se na vás pět zápasů z předkola negativně podepsalo?

Vypadám tak na ledě? Ne, ba naopak jsme byli rozehraní. Sice nám první zápas nevyšel, ale potom jsme zabrali, přestože jsme vždycky vyhráli těsně.

Reklama

Související témata: