Hlavní obsah

Poprvé v životě fandím Spartě, přeje si Růžička derby pražských "S"

Před sezónou kouč hokejové Slavie Vladimír Růžička prohlásil, že úspěchem by byl postup do semifinále. Toho slávisté v sobotu dosáhli. O uspokojení ale řeč být nemůže. Sešívání povzbuzeni postupem přes Zlín cítí šanci na finále! O něj se poperou s Vítkovicemi, nebo Spartou. A Růžička, vyhlášený nepřítel Sparty, vyhlašuje, že by v semifinále radši městského rivala. „Poprvé v životě fandím Spartě,“ hlásí Růžička!

Článek

Kdybyste měl najít klíčový moment čtvrtfinálové série, který by to byl?

Bylo strašně důležité, že jsme vyhráli druhé utkání ve Zlíně. Tím jsme se odrazili. Jsem strašně rád, že se nám podařilo postoupit.

Proti Zlínu jste přitom favoritem nebyli. Ceníte si proto postupu o to víc?

Je jasné, že favoritem jsou v play-off týmy, které jdou z prvního nebo druhého místa po základní části. Je ale vidět, že liga je strašně vyrovnaná, což dokazuje i to, že Liberec vyřadil Plzeň. Nebo se podívejte na Karlovy Vary. Ale pro fanoušky to je jedině dobře, pořád se je na co koukat.

Jak si vysvětlujete vaši vynikající bilanci se Zlínem v letošním ročníku? Z deseti utkání jste jich vyhráli osm.

Nevím, jak je to možné. Koukal jsem, že Zlín letos prohrál doma snad jen šest zápasů, nám se tam v základní části podařilo dvakrát vyhrát. A jsem taky rád, že jsme Zlínu vrátili porážku z finále z před šesti let.

Neměl jste po pátém zápasu série, který jste jednoznačně prohráli, obavu, že by se tým mohl sesypat?

Já říkám, že v play-off je lepší dostat desítku než prohrát 0:1. Hráči si alespoň sednou na zadek. To vítězné mužstvo si pak navíc vždycky myslí, že když nastřílelo osm gólů, bude to odteď jednoduché. Tak tomu ale není. Každý zápas je jiný, vyhrát může kdokoliv.

Překvapilo vás, jak mužstvo po olympijské pauze, kdy bojovalo o předkolo, zabralo?

Hráčům musím poděkovat, protože pro nás začalo play-off prakticky hned po olympijských hrách. Klidně jsme totiž mohli hrát skupinu o udržení. Máme za sebou třináct ostrých zápasů a opravdu musím smeknout klobouk.

Před sezónou jste prohlásil, že slávistickým cílem je semifinále. Co prohlásíte nyní?

Já jsem vždycky pro to, abychom si dávali nejvyšší cíle. Když se podíváte na naše mužstvo, za poslední roky se hodně změnilo. Odešli nám Klepiš, Bednář, Hruška, Adam Svoboda, Pepa Beránek nemůže hrát... Nyní pořád slyším, že nemáme brankáře a my jsme přesto v semifinále. S mladými hráči! Táhne nás Roman Červenka, nejlepší hráč ligy. Abych to shrnul. Budeme dál chtít hrát co nejlépe, abychom Spartu, nebo Vítkovice pozlobili. Určitě se neuspokojíme se semifinále!

Koho byste si do semifinále přál?

Určitě by bylo lepší, nejen po marketingové stránce, kdyby to byla Sparta. Poprvé v životě fandím Spartě! Už od začátku série. Doufám, že to ve Vítkovicích zvládne a zahrajeme si s ní o vítěze Prahy. Spartě postup přeji!

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice