Hlavní obsah

Plzeňský obránce Modrý: Liberečtí dali do hry větší srdce

LIBEREC

Zklamání čišelo z plzeňských hokejistů po vyřazení ze čtvrtfinále play-off na ledě Liberce. Jen těžko se smiřovali nejen s prohrou 2:7, ale i faktem, že sezóna pro vítěze základní části předčasně končí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Straka (vlevo) a jeho spoluhráči z Plzně se loučí s diváky po prohře 2:7 v Liberci a vyřazení z play off.

Článek

„Obtížně se mi to hodnotí. Liberečtí víc bojovali, dali do hry větší srdce. Věděli, že máme v něčem sílu a dokázali ji utlumit bojovností, nasazením a vynikajícím výkonem gólmana Pince,“ přemítal obránce Jaroslav Modrý, který loni zažil v dresu Liberce nepovedené předkolo play-off proti Vítkovicím. A nyní pro něj přišlo další rozčarování, tentokrát v pozici soupeře Bílých Tygrů.

„Vzpomněl jsem si na loňský rok, kdy jsme se nerozešli zrovna v nejlepším. O to víc jsem chtěl podat co nejkvalitnější výkon pro Plzeň. Nevyšlo to,“ pokrčil rameny zkušený bek.

Co v sérii rozhodlo? „Asi třetí zápas, který jsme odehráli trošku lehkovážně. Liberečtí zjistili, co se proti nám dá hrát. Začali si věřit a vycítili šanci, že mohou sérii zvrátit. Chybami jsme jim nabídli šanci. Beru na vědomí, že jsme nesplnili očekávání. Celou sérii si přehrávám v hlavě a je mi z toho smutno,“ povídal Modrý.

Sedm gólů v posledním zápase série inkasoval brankář Tomáš Pöpperle: „Utekla nám druhá třetina. Když jsme přece jen stáhli na 2:3, svitla naděje, že bychom mohli utkání ještě zdramatizovat. Ale záhy jsme dostali čtvrtý gól a bylo těžké to otáčet. Snaha i vůle nám nechyběly, ale Liberec šel důsledně za postupem.“

Útočník Tomáš Vlasák připomněl, že loni Plzeň začínala play-off v předkole a ve čtvrtfinále zdolala Pardubice: „Tehdy jsme byli rozehraní a nikdo s námi přesto nepočítal. Nyní se do této role dostal Liberec. Vedli jsme sice v sérii 2:0, ale pak se to otočilo. Od třetího zápasu jsme pořád skóre dotahovali. V šestém duelu jsme sice dali první gól, což však nestačilo. Za celou základní část jsme nezažili žádnou krizi. Ta nás zaskočila až v play-off.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice