Hlavní obsah

Nedorost před sérií s Pardubicemi: Musíme najít recept na výborného Haška

Hokejisté Liberce se postarali o prozatím nějvětší překvapení ve vyřazovací části extraligy, když si ve čtvrtfinále vyšlápli na suveréna základní soutěže z Plzně. Severočechy čeká v semifinále další těžký soupeř - Pardubice v brance s legendárním Dominikem Haškem. "Ale my se zase opíráme o Pince. Navíc jsme jako jediní v play-off udrželi domácí neporazitelnost," připomíná liberecký Václav Nedorost.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Václav Nedorost z Liberce (čelem) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem.

Článek

Během sezóny jste čtyři měsíce marodil, ale vyřazovací boje o titul vás zastihly ve vynikající formě. Jak se cítíte?

Parádně, ta dlouhá pauza není znát a v play-off jsme se jako tým semkli a hrajeme výborně. A při soustředěném výkonu celého mužstva se prosazují i jednotlivci. V lajně s Nedvědem a Klimentou nám to ohromně sedlo a během čtvrtfinálové série s Plzní jsme šli výkonem hodně nahoru.

Čím především jste vyzráli na vítěze základní části?

Bylo znát, že plzeňským obráncům docházejí síly, a my je dobrým bruslením a forčekingem dostávali pod tlak. Klíčové bylo zřejmě vítězství v pátém utkání na ledě soupeře, který tím hodně znervózněl, a pak i to, že jsme si jako jediní v play-off udrželi domácí neporazitelnost. Možná nás nejdřív trochu podcenili, pak už nevěděli, jak z toho.

Liberec získal ve vyřazovací části už skalp Budějovic i Plzně, troufnete si také v semifinále na Pardubice?

Budeme muset najít recept na výborného Haška, ale my se zase opíráme o Pince, který prokazuje také skvělou formu. Může to být i souboj gólmanů. Rozhodně zkusíme znovu překvapit jako s Plzní, chce to ale hrát znovu maximálně disciplinovaně.

Máte za sebou už jedenáct utkání, zatímco soupeř jen pět. Bude ještě dost sil?

Předkolo i čtvrtfinále šly opravdu hodně rychle za sebou a stály nás spoustu sil. Semifinále ale rozehrajeme až v sobotu, takže máme čas na odpočinek a přípravu. Věřím, že díky dobré regeneraci se udržíme v herní i psychické pohodě.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice