Hlavní obsah

Pardubice nás přejely jak parní válec, uznal liberecký trenér Kalous

PARDUBICE

Jedna bíločervená lavina za druhou se valila na liberecké hokejisty ve druhém utkání semifinále play-off v Pardubicích. Domácí hráči hned od začátku drželi otěže zápasu pevně v rukách, neustále se dostávali do přečíslení a hosté chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Nebýt několika skvělých zákroků brankáře Marka Pince, odváželi by si Bílí tygři mnohem větší velikonoční nadílku, než "jen" porážku 0:4.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Liberecký Jiří Hunkes (vlevo) míjí brankáře Marka Pince, který inkasoval branku v utkání proti Pardubicím.

Článek

"Pardubice nás přehrály ve všech činnostech, přejely nás jak parní válec, my neměli vůbec nárok. Mysl našich hráčů byla tentokrát někde úplně jinde," zlobil se bezprostředně po utkání trenér Liberce Jiří Kalous. "Sehráli jsme špatný zápas, první třetina ještě ušla, ale zbytek jsme nezvládli," uznal i brankář Marek Pinc.

Přitom právě libereckému gólmanovi mohli liberečtí spoluhráči děkovat, že nebylo po zápase už během první poloviny zápasu. Často ho nechávali na holičkách, několikrát dokonce při vlastních přesilových hrách. "Tam měly Pardubice snad čtyři šance. Přesilovky nám vůbec nešly, musíme je zahrát lépe," tvrdil Pinc.

Starý: Klobouk dolů před všemi, co hráli oslabení

"Po prvním utkání jsme se na videu podívali, jak Liberec přesilovky hraje. A povedlo se nám je eliminovat. Klobouk dolů před všemi, co hráli oslabení," pochvaloval si útočník Pardubic Jan Starý. "Druhý zápas jsme začali mnohem lépe, než v sobotu a od toho se pak všechno odvíjelo," pokračoval hráč, jenž vstřelil druhý gól zápasu.

"Půl zápasu se hrálo nahoru dolů, ale nám nic nevycházelo. Pardubice hrají doma moc dobře, mají skvěle sehraný systém," litoval naopak slovenský forvard Bílých tygrů Milan Bartovič. "Musíme na ten zápas zapomenout a připravit se na další utkání doma. Dobře víme, že i za stavu 0:2 se dá série otočit," připomněl Pinc stejný vývoj ve čtvrtfinále s Plzní.

Liberec musí zlepšit všechno

A co musí Liberec v zápasech doma zlepšit? "Po našem posledním výkonu asi úplně všechno," hořce se pousmál útočník Antonín Dušek. "Nesmíme jim nechávat tolik prostoru, protože ve druhé třetině nám hodně ujížděli dva na jednoho nebo tři na dva. Chce to zlepšit napadání, nahazování puku a samozřejmě zakončení, bez toho to nejde," přidal svůj recept na úspěch.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice