Hlavní obsah

Chci zlato, druhých míst už mám dost, tvrdí před finále Hadamczik

OSTRAVA

Potřetí zažije trenér Alois Hadamczik atmosféru extraligového finále. V roce 1998 podlehl jeho Třinec rozjetému Vsetínu, v roce 2002 zase na lavičce Vítkovic zažil porážku od Sparty. Po osmi letech dovedl ostravský klub opět do finále a po sérii s Pardubicemi nechce navlékat na krk další stříbrnou medaili. "Chtěl bych uzavřít mou sbírku medailí, stále mi v ní chybí zlato," tvrdí Hadamczik.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický kouč Alois Hadamczik

Článek

"Jsme připraveni nechat na ledě všechno a pokud finále prohrajeme budeme zklamaní. Pro naše fanoušky a lidi kolem vítkovického hokeje by bylo zlato velkou odměnou," řekl Alois Hadamczik v rozhovoru pro oficiální stránky vítkovického klubu.

Jeho svěřenci začali po dvou dnech volna v pondělí opět naplno trénovat a jsou připraveni na sobotní začátek finále v Pardubicích. Příznivci Vítkovic tajně doufají, že je oslavovaný trenér dovede ke třetímu titulu v historii, na který v Ostravě čekají už od roku 1981. "Hokej se hraje pro lidi a já jsem rád, že jsou spokojení," říká Hadamczik.

Za favorita finále nicméně považuje svého soupeře. "Na tom se nic nezměnilo. Pardubice hrají výborný hokej, nemají zraněné hráče, v obou jejich předešlých duelech s Třincem a Libercem prohráli pouze jeden zápas. Jsou odpočatí a ve formě," připomíná kouč, jenž možná po sezóně Vítkovice opustí.

"Ve Vítkovicích mám tříletý kontrakt a ve smlouvě jsou dvě klauzule: Můžu se po každé sezóně rozhodnout zda zůstanu a stejně tak klub, zda o mně ještě stojí. Rozhodne se po finále extraligy. Mou představou je mít tým, který má předpoklad bojovat o přední místa," vzkazuje.

Hadamczik přitom patří mezi hlavní kandidáty na post reprezentačního kouče, národní tým vedl už v minulosti. "Buď ta nabídka příjde nebo ne. Když nepříjde, nic se nědeje. Nikdy jsem neměl nouzi o práci, našla si mně sama," nebojí se Hadamczik o svou budoucnost.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice