Hlavní obsah

Ve Slavii končí Sloboda i trio zámořských hokejistů

PRAHA

Slovenský obránce Karol Sloboda už nebude pokračovat v angažmá ve Slavii. Pražský klub po sezoně opouští i trojice hokejistů ze zámoří - bek Darcy Campbell a útočník Alexandr Imbeault z Kanady s dalším forvardem Noahem Clarkem z USA. Slavia o tom informovala na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Sloboda působil ve Slavii od roku 2007, nynější sezóna se mu ale příliš nevydařila. Generální manažer a trenér v jedné osobě Vladimír Růžička se tak rozhodl, že o jeho služby nemá dále zájem. "Odehrál za nás slušné zápasy, ale opci jsme na něj neprodloužili," řekl Růžička.

Podobně nemá Slavia dále zájem ani o jednoho z trojice zámořských hráčů, kteří do Prahy přišli v lednu. "Je potřeba říct, že jsme u Clarka, Campbella i Imbeaulta šli trochu do rizika. Clarke moc nehrál ani předtím v Ambri a Imbeault vypadal velmi slušně na tréninku, při zápasech to ale nebylo ono," uvedl Růžička.

Nejlepší výkony podával Campbell, jenž hrál jako jediný stabilně. "Darcy hrál výborně, v play-off jeho forma gradovala. Je to ale hodně podobný typ jako Petr Kadlec - a my dva Kadlece nepotřebujeme. Stačí nám ten náš," podotkl Růžička, jenž zároveň potvrdil, že v týmu nebude zřejmě pokračovat ani další obránce Jiří Drtina. Klub o něj má zájem, ale obě strany se zatím nedohodly na podmínkách nové smlouvy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice