Hlavní obsah

Pardubice naplňují roli favorita

PARDUBICE

Soustředěný výkon, pohledné akce a především deset vstřelených gólů. Tak se v uplynulých dvou zápasech extraligy proti severočeským soupeřům prezentovali hokejisté Pardubic. Svou útočnou silou skolili po Litvínovu (6:1) i Liberec na jeho ledě (4:2) a stoprocentně splnili roli favorita. Trenér Miloš Říha však přijal šestibodový zisk skoro jako povinnost.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Pardubice zatím drží i brankář Adam Svoboda

Článek

"Po zápase se Spartou jsem byl spokojen a pak jsme dopadli špatně doma proti Vsetínu. Měli jsme tedy co napravovat. Nadšení ze dvou výher v řadě není na místě, protože hlavně v Liberci jsme trochu zaspali začátek. Důležité ale je, že se nám chytli střelci. Post uchazeče o titul jsme avizovali už před sezónou a musíme se s tím vypořádat," uvažoval kouč.

Z toho, že by jeho svěřenci podcenili libereckého protivníka, neměl obavy. "Hráče jsem upozorňoval, že to nebude odevzdaný tým, byť je oproti nám na opačném pólu tabulky. V loňské sezóně jsme se s ním několikrát trápili a kluci si to dobře pamatovali," tvrdil Říha, který v neděli postrádal dva útočníky. "Blažek leží s angínou a Razingara jsme nechali odpočinout, protože hrál v sobotu za Hradec Králové v první lize," vysvětlil jejich absenci.

Hvězdami bratři Sýkorovi

Ústředními postavami Východočechů byli pod Ještědem Petr a Michal Sýkorové, kteří zařídili tři góly svého týmu. "Když to přesně trefí, gólman je bez šance. Jejich střely mají razanci a pokud dostanou i správný směr, tak končí většinou v síti, což byl případ libereckého utkání," komentoval trenér počínání bratrské dvojice.

Petr Sýkora rozšířil během posledních dvou zápasů svoje střelecké konto o čtyři góly. Proti Liberci mohl dát dokonce hattrick. "Ty dvě branky mi stačily. V poslední minutě jsem místo střely do prázdné klece volil přihrávku na rovněž volného Otu Janeckého, který by si také zasloužil skórovat," usmál se kanonýr.

Odpor domácích zlomil trefami na 3:0 a 4:1 pro hosty. "Při tom mém druhém gólu mě obránce Čáslava výborně našel mezi beky, jel jsem sám na brankáře a měl jsem chviličku času na zakončení," líčil Petr Sýkora.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice