Hlavní obsah

Slovenský obránce Sloboda míří ze Slavie do Karlových Varů

KARLOVY VARY

Slovenský obránce Karol Sloboda, který strávil uplynulé tři sezóny v pražské Slavii, se stal posilou hokejistů Karlových Varů. Brzy sedmadvacetiletý zadák podepsal s Energií smlouvu na dva roky. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"Chceme v letním období posílit o dva kvalitní obránce a Karol Sloboda je prvním z nich. Tento hráč prošel špičkovými slovenskými kluby a poslední tři roky odehrál velmi slušně ve Slavii. Dařilo se mu i ve finálových bojích proti našemu klubu," řekl serveru generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk. "V juniorském věku také nastupoval s Lukášem Mensatorem za Ottawu 76's v OHL. Věříme, že zvýší konkurenci v našich zadních řadách," upozornil Vaněk na to, že se Sloboda dobře zná s gólmanskou jedničkou Západočechů.

Do Karlových Varů, které po loňském zisku titulu spadly až na předposlední místo, už přišel v minulých dnech nový trenér Antonín Stavjaňa a na hostování z Českých Budějovic také člen mistrovského káru z roku 2009 útočník Petr Sailer. Teď přichází bývalý hráč Slovanu Bratislava, Trenčína i Skalice, který v Česku hrál i za Spartu a tehdy ještě prvoligovou Kometu Brno.

"Karol je velmi dobrý extraligový bek se slušnými zkušenostmi. Navíc hraje s hokejkou na pravou stranu, což je vždy pozitivní. Další výhodou je, že jsme jej ze Slavie získali jako cizince bez nutnosti platit tabulkové odstupné. Je to urostlý bek, nekompromisní v soubojích, vždy velmi důrazný," doplnil Vaněk na adresu hráče, který v české extralize ve 213 zápasech zaznamenal 50 bodů za 13 tref a 37 asistencí.

Karlovarští ale s posilováním nekončí. "Plánujeme dále získat ještě jednoho kvalitního obránce a špičkového útočníka. V současné době vedeme jednání ještě se třemi obránci, věříme, že se s jedním z nich domluvíme. Dále také čekáme, jak se budou vyvíjet jednání některých výrazných útočníků s ruskými kluby. Předpokládáme, že všichni angažmá nezískají a budou v průběhu května a června hledat nové působiště i v české extralize," doplnil generální manažer.

V plánu má zvýšit konkurenci v kádru a zesílit tlak na hráče. "Bohužel jsme v uplynulé sezóně nabyli dojmu, že někteří hráči se cítili na svých postech v sestavě neohrožení. Letos bychom toto neradi dopustili, a proto se pokusíme na každém postu vytvořit větší konkurenci," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články