Hlavní obsah

Hokejisty extraligového Zlína posílí útočník Tomáš Sýkora

ZLÍN

Novou posilou extraligových hokejistů Zlína je jednatřicetiletý střední útočník Tomáš Sýkora, který míří na Moravu z Mladé Boleslavi. Sýkora uzavřel ve Zlíně dvouletou smlouvu, poté co mu vypršel dosavadní kontrakt v Mladé Boleslavi a stal se volným hráčem. Do přípravy v novém působišti se zapojí příští pondělí.

Článek

Vedení zlínského klubu si od Sýkory slibuje, že nahradí Jaroslava Kristka. Ten se nedohodl na uzavření nové smlouvy. "Potřebovali jsme tým doplnit o středního útočníka. Sýkora měl v Boleslavi dobrou sezonu, navíc pochází z Přerova," uvedl sportovní manažer a trenér hokejistů Zlína Zdeněk Venera.

V základní části uplynulého ročníku extraligy byl Sýkora čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi s 15 góly a 16 asistencemi. Ve skupině o udržení se mu tolik nedařilo, v deseti utkáních si připsal pouze jednu branku a jednu asistenci.

Vše si ale vynahradil v baráži s Chomutovem, v níž byl pro změnu nejproduktivnějším hráčem týmu a sedmi body za dva góly a pět asistencí výrazně přispěl k extraligové záchraně. Ve Zlíně se krátce mihl před sedmi lety, kdy nastoupil ke třem utkáním.

Reklama

Související témata: