Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic by mohl posílit útočník Pohl

OSTRAVA

Jednou z nových posil extraligových hokejistů Vítkovic by mohl být útočník Petr Pohl, který v uplynulé sezoně působil ve finském klubu SaiPa Lappeenranta. Třiadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant před tím strávil šest let v zámoří.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic

Článek

"Probíhají určitá jednání. Byli bychom rádi, kdyby tady byl," uvedl na vítkovickém webu trenér Mojmír Trličík, který v roli nástupce Aloise Hadamczika s mužstvem v pondělí zahájil hrubou letní přípravu.

Pohl z Vítkovic před sedmi lety v útlém věku za Atlantik zamířil. V roce 2004 si ho v pátém kole draftu vybral Columbus, ale do NHL se nikdy neprosadil. Střídal kluby v nižších soutěžích a před svým loňským odchodem do Finska působil v celku účastníka AHL Syracuse Crunch. Za Lappeenrantu si v poslední sezóně připsal 36 startů, čtyři góly a sedm asistencí.

Český vicemistr zatím oficiálně nepředstavil žádnou novou tvář, zahraniční internetové servery však už dříve přinesly informace, že klub podepsal smlouvy s útočníkem Peterem Húževkou z Košic či obráncem Martinem Dudášem z Cracovie Krakov.

Klub už naopak opustilo sedm hráčů. Slavia získala obránce Petra Kuboše s útočníky Jurajem Štefankou a Lukášem Krenželokem, francouzský reprezentant Yorick Treille přesídlil do Sparty, útočník Radim Hruška do Brna a na odchodu jsou i bek Vladimír Sičák s reprezentačním útočníkem Markem Kvapilem, kterým skončily smlouvy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice