Hlavní obsah

Slovenský hokejista Tomas přestupuje z Třince do Vítkovic

TŘINEC

Slovenský útočník Roman Tomas je novou akvizicí hokejistů Vítkovic. Devětadvacetiletý hráč do celku úřadujícího vicemistra přestoupil z Třince, se kterým se dohodl na předčasném rozvázání smlouvy. Ve Vítkovicích ve čtvrtek podepsal dvouletý kontrakt. ČTK to řekl jeho zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Brněnský Trvaj při zákroku před dotírajícím Tomasem ještě v barvách Třince.

Článek

Popradský odchovanec prý zaostal za očekáváním Ocelářů. "Proto jsme mu dali svolení hledat si jiné angažmá. Jinak u nás měl ještě smlouvu na další sezonu," řekl ČTK mluvčí třineckého klubu Ivo Pullmann. Vítkovice naopak o hráče měly zájem v posledních dvou letech a nyní se jim naskytla příležitost k dohodě.

Tomas vyzkouší své páté extraligové angažmá. Dříve už působil v barvách Litvínova, Mladé Boleslavi či Plzně. V minulé sezoně odehrál v extralize 50 zápasů, vstřelil osm gólů a na dva přihrál.

Stříbrný celek připsal na soupisku třetí nové jméno: do mužstva už před Tomasem přišli slovenský útočník Peter Húževka a obránce Martin Dudáš z Cracowie Krakov. Z hostování v Brně se vrátil bek Ctirad Ovčačík.

Ztrát je daleko více. Vicemistr přišel o mistra světa z Německa Marka Kvapila, kterého zlákal Minsk, centr Radim Hruška podepsal Brnu, trojice Juraj Štefanka, Lukáš Krenželok, Petr Kuboš posílila pražskou Slavii, francouzský reprezentační útočník Yorrick Treille se upsal Spartě a obránce Vladimír Sičák přešel do finského Oulu. O brankáře Jakuba Štěpánka je navíc stálý zájem v KHL.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice