Hlavní obsah

Trenér Jandač dlouho bez práce nebyl. Dohodl se s mistrovskými Pardubicemi

PARDUBICE

Hokejisty extraligových Pardubic bude trénovat Josef Jandač, který v novém působišti podepsal roční smlouvu. Dosavadní reprezentační asistent nahradí Václava Sýkoru, který mistrovský klub na začátku letní přípravy nečekaně opustil. Představitelé Eatonu to ve středu oznámili na tiskové konferenci.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Nový trenér Pardubic Josef Jandač

Článek

Jandač měl po skončení sezony namířeno do Kyjeva, který měl rozšířit KHL. Ukrajinský klub však kvůli problémům s halou ze soutěže odstoupil. Jandač však rychle získal nové angažmá, když se dohodl na spolupráci s Východočechy, kteří hledali náhradu za Sýkoru.

"Jsem rád, že jsme se dohodli a mohu pokračovat v práci v klubu. Už v dubnu jsem se dohodl na Ukrajině, kde to ale nakonec nevyšlo. Už v době, kdy to vypadalo, že tam jsou problémy, se mi ozval pan Kusý a začali jsme řešit případné angažmá v Pardubicích," řekl Jandač, který se definitivně rozhodl přijmout podmínky Eatonu v neděli.

Roční délka smlouvy byla Jandačovým přáním. "Nemám ve zvyku podepisovat dlouhodobé smlouvy. Stejně jsem to dělal i v minulosti. Když bude spolupráce fungovat, není nic složitého se dohodnout na pokračování," podotkl Jandač, jenž k mužstvu přijde až na začátku přípravy na ledě 26. července. Poslední týden 'suché' přípravy povede asistent Jan Votruba, který u mužstva pokračuje.

Jandač u ambiciózního týmu nahradí Sýkoru, jenž v červnu střídačku Pardubic nečekaně opustil. Přestože měl s Eatonem platnou smlouvu, rozhodl se odejít. Sýkora údajně míří do Kontinentální ligy, měl by působit v Petrohradu.

"Celou situaci momentálně řeší právníci, kteří dolaďují legislativní podmínky uzavření smlouvy," řekl generální manažer Zbyněk Kusý, jenž přiznal, že Pardubice o angažování Jandače již v minulosti usilovaly. Před dvěma lety však dal bývalý trenér Liberce a Českých Budějovic přednost působení u reprezentačního týmu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice