Hlavní obsah

Primátor kývl a nejlepší slovenský snajpr jde na led. Má ho Sparta

PRAHA

Ve čtvrtek zahájí trénink hokejisté Sparty Praha, mezi nimi i slovenský hokejový ostrostřelec Marek Bartánus. Třiatřicet gólů si připsal v minulém ročníku slovenské extraligy. Nebylo lepšího. Proto ho tým z Holešovic vykoupil z platné smlouvy. „Bude důležité potvrdit minulou sezónu, ale česká extraliga je vyšší level. Chci dokázat, že Sparta udělala dobrý nákup,“ má jasno třiadvacetiletý forvard.

Foto: www.hcsparta.cz

Marek Bartánus na půdě Sparty Praha

Článek

Bartánus se stal na Slovensku nejlepším střelcem, přitom účinkoval v týmu, který nehrál na špici. Naopak. Liptovský Mikuláš po patnácti letech opustil elitní slovenskou soutěž. „Co se týče mého osobního výsledku, tak jsem spokojený, statistiky byly nadprůměrné. S týmem to ale nedopadlo dobře,“ kazí mu ročník 2009/10 sestup.

Téměř stokilový útočník vybíral z více nabídek, ale zvolil Spartu. Jednání trvala čtyři měsíce. Kontrakt musel projít obdobím ladění. Také proto, že rodák z Liptovského Mikuláše měl ještě na rok platnou smlouvu.

„Sparta mě musela vykoupit. Mikuláš je městský klub, takže odchod musel potvrdit i primátor,“ zmiňuje se Bartánus o ne zcela pravidelném jevu. Takže otevřít dveře na úřadě a podat si žádost? „To musela Sparta, já ne,“ usmívá se nová posila pražského klubu. Částku za kolik ho český klub vykoupil, ale neprozradil.

V minulých dvou sezónách se útočník draftovaný Tampou Bay v roce 2004 pohyboval u dna ligových vod. S Popradem hrál baráž, s Mikulášem spadl. „Teď mám chuť si zahrát o nejvyšší příčky, proto jsem zde. Doufám, že uděláme titul, mužstvo máme výborné,“ má Bartánus jasné představy o konci nadcházejícího ročníku české extraligy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice