Hlavní obsah

Knotek se ve finské Hämeenlinně neprosadil, bude hrát za Kladno

KLADNO

Hokejisté Kladna získali pro příští ročník extraligy posilu v podobě mladého útočníka Tomáše Knotka. Dvacetiletý hráč, který strávil poslední tři sezony v zámořské soutěži QMJHL v týmu Halifax Mooseheads, si nedokázal během zkušebního období vybojovat místo v kádru finské Hämeenlinny. Dalším navrátilcem do středočeského mužstva by mohl být obránce Jan Piskáček.

Článek

Knotek již v červnu uvedl, že neplánuje návrat do týmu Halifaxu, neboť chce hrát mezi dospělými. Lákalo ho angažmá ve Švédsku či Finsku, ale ve hře bylo i působení v nižší zámořské AHL.

Místo toho jde do Kladna, kde se narodil a také hokejově vyrostl. "Jsme s vedením klubu dohodnuti na roční smlouvě, Tomáš se po příletu z Finska ihned připojí k týmu," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Josef Machala.

Knotek se během tří ročníků v Halifaxu stal dvakrát nejužitečnějším hráčem mužstva. V historických tabulkách produktivity klubu, který v minulé sezoně vedl z pozice kapitána, se zařadil na devátou příčku. Ve 182 duelech si připsal 173 bodů za 70 branek a 103 asistencí. V reprezentaci prošel Knotek výběry do 16, 17, 18 i 20 let.

Stejný postoj měl po uplynulé sezoně Piskáček, jenž za dva týdny oslaví 21. narozeniny. Také jeho jméno bylo skloňováno v souvislosti s možným návratem do Kladna, ale hráč preferoval po působení v zámořském týmu Cape Breton zahraniční angažmá.

Oba hráče si Kladno nejprve prověří

"S oběma jsme byli od jejich návratu z Kanady v kontaktu a Piskáček i Knotek nakonec projevili zájem hrát za Kladno," řekl k návratu obou odchovanců výkonný ředitel Milan Volf pro klubový web.

Hráči se mají zapojit do přípravy a je velmi pravděpodobné, že se s vedením klubu dohodnou na kontraktu. Smlouva však ještě podepsána není.

"Nejdříve je chceme vidět v tréninku a v zápase. I když jsme o jejich vysoké výkonnosti přesvědčeni, chceme si ji ověřit. Pak už by neměl být s podpisem smlouvy žádný problém," uvedl Volf. "Na devadesát procent zůstanou v příští sezoně v našem kádru," dodal.

Piskáček odehrál v uplynulých třech sezonách za tým Cape Breton (QMJHL) celkem 162 zápasů a zaznamenal v nich 87 bodů díky 14 přesným trefám a 73 přihrávkám. Také on prošel reprezentačními týmy hráčů do 18 a 20 let.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice