Hlavní obsah

Srážejí nás zbytečné chyby, lamentuje litvínovský Kroupa

LITVÍNOV

Zajímavou konfrontací s celkem Kontinentální hokejové ligy byl pro tým Litvínova středeční přípravný duel proti Torpedu Nižnyj Novgorod, který prohrál 1:5. Výsledek zkresluje skutečnost, že domácí inkasovali dva góly v posledních dvou minutách.

Foto: Josef Pešout, Právo

Vlastimil Kroupa

Článek

„Výše porážky nás mrzí. Začali jsme přitom dobře, ale pak jel soupeř sám na branku a šanci proměnil. Pořád jsme ale byli ve hře a nevypadalo to s námi špatně. Rozdíl mezi oběma týmy se projevil v tom, že Novgorod se vyvaroval individuálních hrubek a dovedl si poradit v útoku. Nás srazily zbytečné chyby,“ hodnotil duel litvínovský obránce Vlastimil Kroupa, který byl autorem jediné branky svého mužstva. „Gól jsem sice dal, ale jen na 1:3, takže ta moje trefa k ničemu nepomohla,“ mávl rukou.

„To, že soupeř hraje KHL, o něčem svědčí. Hrálo se ve vysokém tempu. Plyne pro nás poučení, abychom se v příštích zápasech výsledkově zlepšili. A co se týče obrany, máme pro extraligu prakticky dvě posily. Přišel Jareš z Liberce a skoro novým hráčem je i Černošek, který sice dorazil už v závěru minulého ročníku ze Sparty, ale kvůli zranění stihl až jeho závěr a moc toho neodehrál,“ dodal Kroupa.

Útočník Viktor Hübl se připojil: „S výsledkem proti Novgorodu samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Jak říkal Vlasta Kroupa, dostali jsme zbytečné góly. A doplatili jsme na střeleckou nemohoucnost. Nelze chtít vyhrát na jeden vstřelený gól. Zkoušíme různé varianty sestavy, ale chce to nějaké zápasy zvládnout. Kádr se už pomalu stabilizoval a potřebujeme mít ze hry dobrý pocit, což nám chybí.“

Litvínov hraje do startu extraligy v pátek na Slavii, v úterý doma s Mladou Boleslaví a ve čtvrtek s Ústím nad Labem. „Věřím, že protrhneme smůlu,“ říká zkušený útočník. Nemrzí ho, že nepřišly žádné posily do ofenzivy? „Musíme se probrat my, co jsme tady a začít dávat góly. Nemůžeme čekat, jestli někdo přijde a bude nás z té střelecké bídy tahat,“ uzavřel Viktor Hübl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice