Hlavní obsah

Na Haškově soukromé oslavě byl zničen mistrovský pohár, říká Šulc

PRAHA

Dvě mistrovské oslavy a dva pochroumané poháry. Veselí v rukou hokejových Pardubic budí rozpaky. Nejprve v roce 2005, poté po minulé sezóně. A nyní má být hlavním ničitelem soukromá párty Dominika Haška, který nyní hraje Kontinentální ligu za Spartak Moskva. Klub pohár na své náklady zrenovoval, navíc dostal pokutu 150 tisíc korun od Asociace profesionálních klubů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Hašek (uprostřed) slaví se spoluhráči zisk mistrovského poháru.

Článek

„Pohár jsem viděl, beru, že je zranitelný. V nadšení může dojít k úhoně. Ale když vidím, že z něj jsou naprosto úmyslně vytrhané štítky z podstavce, kde jsou kluby a hráči co titul vyhráli v minulosti, tak to je něco, nad čím mi zůstává rozum stát,“ je rozčílený Stanislav Šulc, ředitel Asociace profesionálních klubů.

Na valné hromadě klubů se za Pardubice omluvil generální manažer Zbyněk Kusý. Ten podle Šulce řekl, že po dobu oficiálních oslav klub pohár hlídal a staral se o něj. „K poškození poháru došlo na soukromé akci smluvního hráče našeho klubu, mimo prostory arény a mimo oficiální klubové oslavy, kde byl pohár důkladně střežen najatou ochrankou. Pohár byl poškozen v oblasti korpusu a podstavce nesoucího jmenovky vítězných týmů. Od poškození poháru se klub distancoval. Tato událost nás velmi mrzí. Výše uvedenou pokutu klub bezvýhradně respektoval a uhradí," reagovaly Pardubice v oficiálním prohlášení na svých webových stránkách.

Jaká bude další praxe spojená s oslavami titulu, je ve hvězdách. Uvažuje se o nové relikvii, případně oslavách s kopií. To zatím vše žije jen v úvahách. Jisté je, že Stanislav Šulc nepláče pro odchod Dominika Haška z Tipsport extraligy.

„Když si vzpomenu, že nám Dominik za loňskou sezónu vysvětlil, co všechno děláme špatně, co nefunguje - hráčské smlouvy, disciplinární řád v mateřském klubu. Co je špatné na svazu, co v Síni slávy, poté že i s pohárem bychom měli něco dělat, protože je moc velký, že on ho neunese a nedá se z něj pít. Sportovně je škoda, že tady takový hráč není, ale s tím se vyrovnám, nechybí mi tady,“ dodává Šulc.

A co možná ochrana jako u Stanley Cupu? „Kolik lidí řídí NHL a kolik extraligu? Proti lidskému vandalismu jsou i dva bodyguardi málo,“ je ironický Šulc.

Oslavy titulu Pardubic v roce 2005
Pohár skončil v Labi. „Museli jsme trofej nechat trochu opravit,“ řekl k tomu před lety Zbyněk Kusý, generální manažer Pardubic
„Nerozumím tomu, je to vandalismus. Nedokážu si toto rozumně vysvětlit. A proč někdo popíše trofej fixou?“ reagoval šéf APK, Stanislav Šulc

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice