Hlavní obsah

Pardubice zdemolovaný pohár nezaplatí. Od Haška chtějí 220 tisíc

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic se po nepříliš ideální přípravě chystají na sezónu, v níž budou obhajovat extraligový titul. Vedle toho ale vedení klubu řeší ještě dozvuky uplynulého ročníku. Na soukromé oslavě Dominika Haška se kamarádi hokejové legendy vyřádili na mistrovském poháru a zničili ho. Pardubice ale nechtějí ani slyšet o placení pokuty a opravy ve výši téměř čtvrt miliónu korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán Pardubic Petr Koukal zdvihá pohár pro vítěze hokejové extraligy.

Článek

„Pohár máme tady (na tiskové konferenci). Každý hráč měl nárok na jeden až tři dny slavit s pohárem. Všichni ho vrátili v pořádku. Až na jednoho. Klub nebude škodu hradit, považuji to za uzavřené, je před námi nová sezóna,“ uvedl předseda představenstva Pardubic Ondřej Heřman.

Vše je tak jasné, klub bude chtít peníze přímo od Dominátora, který nyní hájí branku Spartaku Moskva v ruské KHL. Za zničený pohár udělila APK pokutu 150 tisíc korun, oprava by měla stát 70 tisíc. Celkem 220 tisíc korun.

Příprava se nepovedla

Pak už se řeč stočila na aktuální sezónu. Ačkoliv letní příprava hokejového mistra nebyla ideální, Pardubice přesto nepropadají panice. Z jedenácti utkání tým vedený trenérem Josefem Jandačem šestkrát vyhrál. Čísla ale vylepšila až čtyři poslední klání, které obhájce titulu opanoval. S takovým skóre vstupuje nejlepší tým minulé sezóny do nového ročníku, který startuje v pátek.

Na úvod Tipsport extraligy se v Pardubicích představí Sparta, tým, který má podle sázkových kanceláří nejvyšší šance na titul. „Po výsledkové stránce se nám příprava nepovedla. Díky zraněním jsme vpodstatě nehráli kompletní, ale konec už byl lepší, dáváme se do kupy, abychom byli v klidu a v pohodě. Na začátek máme Spartu, to se těším,“ řekl tři dny před startem pardubický kapitán Petr Koukal.

Tým z východních Čech vstupuje do sezóny s podobným rozpočtem jako loni. „Je o malinko menší než 140 miliónů,“ pověděl generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Jenže díky vítězství v nejvyšší soutěži, se nakonec vyšplhal až na 160 miliónů. „I letos záleží na umístění, ale klub nikomu nic nedluží,“ dodal Heřman.

Největší posila? František Kaberle

Pardubice do úterý prodaly 5633 permanentek. „Číslo může být ale ještě vyšší,“ nezapomněl připomenout Kusý.

Hlavní změny ale pro fanouška nastaly v šatně. Po odchodu brankáře Dominika Haška, obránce Davida Havíře a útočníka Petra Sýkory do týmu přišli: bek a vítěz Stanley Cupu František Kaberle, slovenský útočník Martin Bartek a jeho krajan Branislav Mezei, který má zkušenosti z NHL.

„Kaberleho jsme oslovili už před rokem. Svojí zkušeností a přístupem může být přínosem,“ pověděl Kusý, kterého doplnil trenér Jandač. „Je potřeba vyváženost, když není optimální rozpoložení, tak starší hráči mužstvo podrží.“

Jedničkou bude zatím Růžička

Mezi zkušené patří i brankář Adam Svoboda, ale ten v počátku dostane šanci v Chrudimi, což je partnerský klub Pardubic. Jedničkou bude prozatím třiadvacetiletý Martin Růžička, který loni kryl záda Haškovi.

„S Adamem jsme nevyhráli žádné utkání v přípravě, neříkám, že je to jeho vina. On prodělal loni nepříjemnou operaci, která naštěstí dopadla dobře, chceme aby po výkonnostní stránce získal klid a nabral zápasové tempo,“ vysvětlil situaci v brankovišti Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice