Hlavní obsah

Z prvních dvou kol chceme šest bodů, vyhlašuje karlovarský kapitán Skuhravý

Hokejový útočník Václav Skuhravý patřím k těm hráčům karlovarské Energie, na něž bude tým v nadcházející extraligové sezóně hodně spoléhat. Měl by být znovu tahounem první útočné řady. A věří, že soutěž dopadne pro jeho mužstvo úspěšně. „Bylo by pěkné odstartovat dvěma vítězstvími,“ říká v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Karlových Varů Václav Skuhravý

Článek

Jak hodnotíte z pohledu kapitána přípravu karlovarské Energie?

Letní část proběhla trošku jinak než předešlé sezóny, protože jsme dostali větší volno od konce minulého ročníku až do zahájení tréninků. Proto jsme na ně byli natěšení a myslím, že kondiční fáze proběhla kvalitně. Po dalších třech týdnech volna jsme šli na led a během přípravy se vykrystalizoval kádr. Letos nás tady bylo docela hodně. Až šest pětek, takže trenéři to museli stáhnout na čtyři formace. A v tomto složení jsme pohromadě asi tři týdny.

Co přípravné zápasy? Pomohl vám turnaj v ruské Ufě?

Určitě to byla dobrá zkušenost. Sehráli jsme tři zápasy s celky Kontinentální hokejové ligy a vygradovalo to soubojem s domácí Ufou, která je jedním z nejlepších klubových mužstev v Evropě. Má asi dvanáct reprezentantů, oporami jsou i čeští mistři světa Klepiš s Blaťákem. Hlavně při přesilovkách bylo vidět, že Ufa je trošku někde jinde než my.

Jak vidíte letošní ambice týmu v extralize?

Musíme dopadnout lépe než loni, kdy jsme hráli skupinu o udržení. Chceme se dostat do play-off, ať už z první šestky, nebo z předkola. To ale říkají zástupci každého týmu, protože extraliga bude vyrovnaná. Bude hodně záležet na začátku. Kvůli konání světového šampionátu basketbalistek v Karlových Varech budeme hrát na přelomu září a října hodně zápasů venku a bude to docela těžké zvládnout.

Jak zapadli do mužstva zahraniční hráči?

Fin Kokko je vynikající obránce s přehledem a rozehrávkou. Jeho krajan Saarinen je šikovným útočníkem a věřím, že se oba prosadí. Snaží se mluvit i česky. Už z loňska je mezi námi Rus Cyganov, ale Boldyrev a Žmajev se po nedávné zkoušce vrátili zpátky do Ruska.

Začínáte v pátek v Plzni a v neděli hostíte doma Liberec. Kolik byste chtěli získat bodů?

To je jasné, všech šest. Soupeři na začátku ligy jsou nadupaní, každý může porazit každého. A řídíme se tím i my před vstupem do soutěže.

Za Plzeň může nastoupit až pět zámořských hráčů. Jste na něj připraveni?

Musíme počítat s nejsilnější plzeňskou sestavou, ale obavy předem nemáme.

Pokusíte se znovu zabojovat i o reprezentační dres?

V jedenatřiceti letech patřím už ke starším hráčům a trenéři asi budou dávat na akcích Euro Hockey Tour šanci mladším hokejistům. Ale nechávám tomu otevřený prostor. Uvidíme, jak se mi bude dařit v extralize.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice