Hlavní obsah

Liberec - Zlín 6:3Produktivní letní posily dovedly Liberec k výhře nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vak 1 : 0
17. Kudrna 2 : 0
19. Rachůnek 2 : 1
23. Špaček 3 : 1
26. Bárta 4 : 1
36. Galvas 4 : 2
43. Vak 5 : 2
47. Hořava 6 : 2
59. Kubiš 6 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce vstoupili do extraligy jasnou výhrou nad Zlínem 6:2. Domácí měli zápas od začátku pod kontrolou, mezi střelce se dvakrát zapsal Tomáš Vak. Prosadily se i další letní posily a jeho spoluhráči ve druhé formaci Jaroslav Kudrna a Miloslav Hořava.

Článek

Nově složený útok dělal hostům problémy od začátku zápasu a Sedláček ve zlínské brance musel vytahovat jeden dobrý zákrok za druhým. V deváté minutě už kapituloval, když Vak nahodil puk před branku a ten se ve skrumáži odrazil za jeho záda.

Ani po vstřelené brance domácí neustáli v náporu a hosté se museli často osvobozovat jen za cenu zakázaného uvolnění. V šestnácté minutě dostali liberečtí výhodu přesilové hry, kterou po minutě dokázali využít, když se před brankou nejlépe zorientoval Kudrna a dorazil střelu obránce Hunkese. Hosté však před koncem třetiny dokázali z ojedinělé akce snížit, když zcela volný Rachůnek z mezikruží propálil Pince.

Domácí kontaktní branka nenalomila a do druhé třetiny vstoupili opět s velkým nasazením, díky kterému se mohli po necelých třech minutách radovat s další branky. Bezprostředně po vhazování se prosadil Špaček. Domácí fanoušci se po třetí brance dostali do varu a brzy mohli oslavovat další, když Bárta nadvakrát zakončil přečíslení dva na jednoho.

Hosté se pokusili kontrovat v přesilové hře, ale střela Hamrlíka od modré nebyla přesná. V dalších minutách se přelévala hra z jedné strany na druhou. Do velké šance se dostal hostující obránce Kučný, ale puk za Pince propasírovat nedokázal. To se podařilo až o pár minut později obránci Galvasovi, který v signalizované výhodě střelou od modré překonal Pince.

Hostující tým branka povzbudila k aktivnější hře a Pinc měl hned plné ruce práce, aby zabránil dalšímu gólu ve své síti. Zvláště zákrok proti střele Sýkory zvedl diváky ze sedadel.

Třetí dějství nemohlo pro domácí začít lépe. Útočník Vak se dostal před Sedláčka a kostrbatou střelou jej pokořil podruhé v zápase. Ani po páté brance ve zlínské síti domácí nepolevili v náporu. V 46. minutě se dokonce dočkali samostatného nájezdu, ale obránce Čakajík hostujícího brankáře v podstatě neohrozil. Podstatně lépe si počínal o minutu později útočník Hořava, když se obtočil kolem branky a vyhnal šestým gólem Sedláčka na střídačku. Hosté se snažili o zvrat, ale dočkali se jen jednoho střeleckého úspěchu v samotném závěru.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Vak (Kudrna, Hořava), 17. Kudrna (Hunkes), 23. Špaček (Ondřej, Moravec), 26. Bárta (Špaček), 43. Vak, 47. Hořava (Bárta, Rýgl) - 19. I. Rachůnek (Důras, T. Sýkora), 36. Galvas (Důras), 59. Kubiš (Hamrlík). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 4994.
Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Výtisk, Rýgl, Holub, Derner, Hunkes, Trončinský - Podkonický, Nedvěd, Klimenta - Hořava, Vak, Kudrna - Víšek, Plodek, Dušek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Zlín: Sedláček (47. Štůrala) - Galvas, Hamrlík, Kučný, Linhart, Lučka, Míka, Řezníček, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - Balán, Čech, Sivák. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama