Hlavní obsah

Litvínov na Slavii propadl. Reichel ale hlas nezvyšoval

PRAHA

Po loňské sezóně se Robert Reichel, hokejová legenda a olympijský vítěz z Nagana, rozhodl dát aktivní hráčské kariéře sbohem a v rodném Litvínově přesedlal na pozici hlavního kouče. První ostrý mistrovský zápas ale devětatřicetiletému Reichlovi zhořkl. Chemici na Slavii prohráli jednoznačně 1:5, když rozhodnuto bylo už v úvodu druhé třetiny.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Trenér Litvínova Robert Reichel během zápasu na Slavii.

Článek

„Slavia nás po celý zápas vůbec do ničeho nepustila,“ smutnil útočník František Lukeš. Litvínov položily na lopatky identické momenty - dvakrát v rychlém sledu inkasoval slepené branky. V první třetině dělilo oba slávistické góly třicet čtyři vteřin, na začátku druhé části pak po třetím obdrženém gólu odjel na střídačku brankář Franěk, jeho nástupce Hübl ale lovil puk ze sítě už po čtyřiaosmdesáti vteřinách.

„V ten moment už se to těžko otáčelo. Zvlášť tady na Slavii,“ věděl Jiří Kučera, Reichlův asistent. Právě na Reichlovi bylo znát, jak svou extraligovou trenérskou premiéru prožívá. Na střídačce byl impulsivní, své svěřence hlasitě povzbuzoval. „Albi byl takový vždycky, kabinu řídil. Už jako hráč nás povzbuzoval, dokázal nás ale i seřvat. Víme ale, že to vždy myslí dobře, nikoho nechce shazovat,“ přiznával po zápase Lukeš, který v loňském ročníku nastupoval po Reichlově boku v elitním útoku Chemiků.

Přestože Litvínovu duel na Slavii nevyšel, tentokrát Reichel prý hlas nezvyšoval. „To by nám teď ani nepomohlo. Řekl nám, že jsme sice hráli blbě, ale že je to jen jeden zápas. Dalších jednapadesát je ještě před námi a v nich musíme zabrat,“ uzavřel Lukeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice