Hlavní obsah

Bez ztráty bodu zůstávají po druhém kole už jen Liberec, Boleslav a Pardubice

PRAHA

Už jen tři týmy zůstávají po druhém kole hokejové Tipsport extraligy bez ztráty bodu. Prvním z nich jsou mistrovské Pardubice, které po Spartě vyhráli i v Třinci 3:1. V čele soutěže je zásluhou lepšího skóre Liberec, jenž vyhrál rovněž 3:1 v Karlových Varech. Třetím do party je Mladá Boleslav, která doma porazila 5:2 brněnskou Kometu. Přestřelku v Budějovicích zvládl domácí Mountfield, Indiáni z Plzně prohráli 4:5.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic jsou jedním ze tří týmů, které v letošním ročníku Tipsport extraligy dosud neztratily bod.

Článek

Mistrovské Pardubice zůstávají i nadále stoprocentní, ve druhém kole opět zvítězily 3:1, tentokrát na ledě Třince. Rozhodující krok k výhře udělaly na konci první třetiny, kdy nejprve otevřel skóre Bartek a o minutu později zvýšil Buchtele. Oceláři sice v polovině zápasu zásluhou Růžičky snížili, konečnou podobu dal výsledku v 56. minutě Zohorna. Třinecký forvard Jan Peterek odehrál v domácí nejvyšší soutěži 900. zápas, což před ním dokázala jen šestice hráčů.

Favorizovaná Sparta podlehla v úvodním kole na ledě mistrovských Pardubic, spravit chuť si tak chtěla proti Kladnu. A už ve třetí minutě ji poslal do vedení Gulaši. Středočeši sice dokázali Kuchlerovým gólem ještě v první třetině srovnat, to však bylo naposled, kdy v Holešovicích drželi vyrovnané skóre. Sparta si po trefě Broše z patnácté minuty až do konce hlídala jedno či dvoubrankový náskok a nakonec triumfovala 5:3. Kladenští zůstávají bez bodu, navíc přišli o zraněného zadáka Platila, který skončil v nemocnici.

Reichel se dočkal první výhry

Na druhý pokus se litvínovský kouč Robert Reichel dočkal v pozici trenéra vítězství, Chemici zdolali Vítkovice 4:2. Ostravany přitom poslal do vedení v šesté minutě Šedivý, Litvínov ale do konce druhé části dokázal čtyřmi brankami vývoj utkání otočit. Tři body za gól a dvě asistence si připsal Martin Jenáček.

Vítkovický brankář Roman Málek inkasuje v zápase s Litvínovem.foto: ČTK/Libor Zavoral

Gólovou přestřelku viděli diváci v Českých Budějovicích, kam zavítala Plzeň. Západočeši vedli už v 5. minutě 2:0, obě branky zařídila kanadská posila John Lammers. V 19. minutě ale za stavu 1:3 přišel velký obrat Budějovic. Během dvanácti minut nasázely soupeři tři branky, skóre otočily a poslaly gólmana Přikryla na střídačku. Vlasák sice ještě na konci druhé třetiny dokázal srovnat, výhru 5:4 ale zajistil Mountfieldu v 52. minutě Šimánek.

Hráči Českých Budějovic se radují z vítězství nad Plzní.foto: ČTK/David Veis

Stoprocentní bilanci má po druhém kole Liberec, který vyhrál 3:1 v Karlových Varech. Západočeši sice vstřelili první gól, na začátku druhé části prostřelil Pince Saarinen, Bílí Tygři ale nesložili zbraně a po trefách Čakajíka, Kudrny a Hořavy vezou tři body. Karlovarští naopak po prohře v Plzni na první bodík stále čekají.

Slavia vyhrála v utkání plném zvratů ve Zlíně 4:3 po prodloužení a připsala si druhou výhru. Sešívaní vedli v 37. minutě už 2:0, pak ale Ševci během minuty srovnali a v závěrečné třetině navíc otočil skóre Hamrlík. Čtyři minuty před vypršením srovnal Roth a poslal zápas do prodloužení. V něm zajistil Pražanům bod navíc Štefanka.

Třetím z týmů, které dosud neztratily ani bod, je Mladá Boleslav. Středočeši zdolali Brno 5:2, jejich výhra se ale, jak by konečné skóre mohlo napovídat, nerodila lehce. Ještě devět minut před koncem vedla Kometa 2:1, pak ale Boleslavští otočili na 3:2 a dvěma góly do prázdné branky dali výsledku finální podobu.

Hokejová Tipsport extraliga, 2. kolo:
Č. Budějovice - Plzeň 5:4on-line
Branky: 12. Pšurný, 19. Květoň, 27. Martynek, 31. Pletka, 52. Šimánek - 3. a 5. Lammers, 15. Kovář, 40. Vlasák.
Třinec - Pardubice 1:3on-line
Branky: 27. M. Růžička - 17. Bartek, 18. Buchtele, 56. Zohorna.
Sparta Praha - Kladno 5:3on-line
Branky: 3. Gulaši, 15. Broš, 32. Treille, 40. Hanzík, 49. O'Brien - 12. Kuchler, 37. Toman, 49. Patera.
Karlovy Vary - Liberec 1:3on-line
Branky: 23. Saarinen - 33. Ondřej, 40. Kudrna, 49. Hořava.
Litvínov - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 11. Jareš, 16. Vopat, 34. Jánský, 39. Jenáček - 6. Šedivý, 51. Klimek.
Zlín - Slavia Praha 3:4 po prodlouženíon-line
Branky: 38. Rachůnek, 39. Čech, 44. Hamrlík - 28. Vondrka, 37. Sklenář, 56. Roth, 64. Štefanka.
Ml. Boleslav - Kometa Brno 5:2on-line
Branky: 26. Matějovský, 51. Macho, 55. Žabka, 60. Boháč, 60. Divíšek - 2. Huml, 44. R. Procházka.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice