Hlavní obsah

Indiáni z Plzně úpí. Divoké trojčení extraligovou savanou

PRAHA

Bláznivé a překvapivé. Hokejová Plzeň to není letos zatím žádná nuda. Ale neříkejte to moc nahlas v kraji vyhlášeného výtečným mokem. Rychlé góly, hodně gólů, pět využitých přesilovek - paráda. Na druhé straně dvě utkání a pokaždé pět inkasovaných branek. K tomu tým, který nedokáže udržet vedení - mizérie. Mužstvo hrající a nehrající, mužstvo útočné, mužstvo nebránící.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Vlasák (vlevo) a Martin Straka vládnou kanadskému bodování extraligy.

Článek

Starty má mančaft vedený kapitánem Martinem Strakou jako špičkový sprinter. První zápas a ve třetí minutě dva nula. Druhé utkání a stejný počet branek v páté minutě. Ideální na sebevědomí, uklidnění nervové hladiny. Ne v případě vítěze Tipsport cupu. „Byl to zběsilý zápas od začátku do konce,“ říkal po úvodním klání trenér Marian Jelínek. Nebylo divu. O výhře nad Karlovými Vary jeho svěřenci rozhodli až v posledních vteřinách, když Plzeň dala dva góly.

Ponaučení pro příště? Ne, ne. Utkání s Budějovicemi nepřineslo šťastný konec. Odvrátit porážku tentokrát nešlo, nakonec 4:5. V obraně to opět zaskřípalo. "To je hrozná bída, dáme gól a potom jsme měkký,“ nevěřícně kroutil hlavou Straka. Stejného názoru byl i trenér. „Máme velký problém.“

Ale i díky tomuto bláznivému začátku plzeňští hráči kralují statistikám. I těm nelichotivým. Indiáni trojčí savanou, ale asi ne vždy jim to je po chuti.

"Start je skoro nejdůležitější, aby se tým uklidnil, rozjel se a získal potřebné sebevědomí. Pár vítězství na začátku je potřeba. Sám jsem zažil silná mužstva, kterým nevyšel start, potom se z toho už nevyhrabala. Kabinu zavalí pochyby, pohoda je pryč a zpátky nahoru se vracíte strašně těžko,“ pronesl Straka pár hodin před startem extraligy pro Deník. Další zkouška přijde v úterý. Do Plzně přijede Sparta.

Plzeň a její „nej“ v této sezóně extraligy
Kanadské bodování: 1. Tomáš Vlasák 6 (2+4), 2. Martin Straka 6 (1+5)
Nejvíce gólů: Tomáš Vlasák se dělí o první místo
Nejvíce asistencí: Martin Straka
Nejproduktivnější obránce: Jiří Hanzlík (0+4)
Nejhorší průměr u brankáře: Petr Přikryl 80,85 %
Tým: nejvíce vstřelených gólů: 10
Tým: nejvíce inkasovaných gólů: 10 (stejný počet má i Zlín)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice