Hlavní obsah

Slavia se zbortila za šest minut. Byli jsme totálně na dně, přiznal Svoboda

Stal se smutným hokejovým hrdinou. Slávistický útočník Tomáš Svoboda vstřelil druhý a třetí gól Spartě. V derby skvělý počin. Tým byl po dvou třetinách v laufu. Jenže přišla facka. Šest minut na začátku třetí části vše otočilo. Sparťané z bídných 1:3 najednou vedli 4:3. Domácí ustřihli hostům křídla. „Měli jsme to dobře rozehraný, to se málokdy stává. Tahle prohra mrzí. Vést 3:1 se nepodaří každý zápas,“ litoval Svoboda konečné prohry 3:5.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Svoboda (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem ze Slavie Michalem Vondrkou z branky do sparťanské sítě.

Článek

Během šesti minut jste dostali tři góly, to byl velký propadák na začátku třetí třetiny, ne? Těžko soudit. Asi jsme se toho trochu obávali. V šatně jsme si řekli, že Sparta do toho půjde naplno, že jí nic nezbývá, ale my to podcenili.

Do konce utkání zbývalo ještě třináct minut, bylo podle vás už rozhodnuto? Nevím, jestli to bylo zlomený, ale tohle se těžko obrací. Sparta v laufu a my totálně na dně.

Mohlo se projevit, že jste před zápasem přišli o brankáře Miroslava Kopřivu? Ve Slipčenka všichni věříme, je to kvalitní gólman, tohle nehrálo roli. On nechytal špatně, nebyl hlavním důvodem porážky. My jsme se prostě nedobře připravili mezi druhou a třetí třetinou.

Věřili jste ale ještě po třech rychlých gólech? Je to pořád jen hokej, tři góly dokážou padnout za minutu. Neházeli jsme flintu do žita.

Vnímali jste humbuk za sebou? Trenér Vladimír Růžička tři góly v poslední části hodně prožíval, věci za vámi létaly... Tohle je zapotřebí, aby si člověk uvědomil, že je něco špatně. Tohle by udělal každý trenér, derby je vyhecovaný od začátku do konce. Když máte dobře rozehraný zápas a on se zbortí za šest minut, tak to málokdo ustojí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.