Hlavní obsah

Malík prožil vydařený večer, čtyřmi body zničil Karlovy Vary

KARLOVY VARY

Zřejmě nejvydařenější zápas v extraligové kariéře dnes odehrál obránce Vítkovic Marek Malík. Téměř dvoumetrový bek se gólem a třemi asistencemi podílel na výhře Severomoravanů na ledě Karlových Varů 6:2 a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Článek

"Tolik bodů se mi, myslím, ještě nikdy nepodařilo nasbírat," přiznal Malík po zápase. Pětatřicetiletý bek odehrál v extralize jen jednu kompletní sezonu při výluce NHL a v té vstřelil branku a na devět přihrál spoluhráčům. Jinak většinu své seniorské kariéry strávil v zámoří. "Určitě jsem za to rád, ale byly to perfektní přihrávky od spoluhráčů a pak už je to hodně jednoduché," uvedl.

Vítkovice o své výhře rozhodly ve druhé třetině, až do 35. minuty přitom byly lepším týmem domácí Karlovy Vary. "Přečkali jsme tlak, který si domácí v první třetině vytvořili. Nevěděli jsme, kde nám hlava stojí. Pak jsme se ale uklidnili a výsledek byl takový, jaký jsme si přáli," uvedl Malík.

Základem zlepšení bylo hrát jednoduše. "Do té doby jsme hráli špatně, stáli jsme ve středním pásmu a oni na nás jezdili v plné rychlosti. Když jsme začali hrát svoji hru, tak jsme se jim vyrovnali a pak se miska vah převážila na naši stranu," dodal Malík k zápasu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice