Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary vyhrály potřetí za sebou, tentokrát na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hruška 0 : 1
52. Košťál 0 : 2
52. Holec 1 : 2

PRAHA

Hokejisté Slavie prohráli v 7. kole extraligy s Karlovými Vary 1:2. Hosté po úvodních třech porážkách potřetí za sebou zvítězili, přestože pokaždé během této úspěšné série hráli venku. Západočeši vedli v průběhu utkání po gólech Davida Hrušky a Jana Košťála 2:0, Pražané již pouze korigovali zásluhou trefy Miroslava Holce.

Článek

Ještě před úvodním vhazováním obdržel domácí trenér Vladimír Růžička dres s číslem 500, které symbolizovalo hranici pěti stovek odkoučovaných duelů na lavičce Slavie v základní části extraligy, jíž pokořil v minulém domácím utkání s Vítkovicemi.

Do čtvrtého útoku domácích naskočil devatenáctiletý mladík Žejdl, juniorský reprezentant se tak dočkal premiérového startu v české nejvyšší soutěži. První třetina příliš vzruchu spoře zaplněným tribunám nenabídla. Gólmani Kopřiva a Mensator se kvůli tomu dostávali do provozní teploty jen velmi zvolna při sporadických střeleckých pokusech.

Hosté byli střelecky sice o něco aktivnější, ale Slavia zase nebezpečnější. Dvě velké šance Endála ovšem dokázal pokrýt pozorný Mensator; v té první vyrazil Endálův pokus z mezikruží, ve druhé stihl zareagovat na jeho zakončení z bezprostřední blízkosti. Čtyři vteřiny před první přestávkou byl ve velké šanci Sklenář, jenže Mensator k sobě sklapl betony včas.

Ve druhé třetině se do šancí začali dostávat také Západočeši. Nejprve se Kumstát v přesilovce snažil oklamat Kopřivu kličkou místo avizované střely, slávistický gólman ale jeho úmysl dobře přečetl. Ve 27. minutě už však hosté jásali. Pech našel před brankou zapomenutého Hrušku, ten si počkal, než se mu Kopřiva položí, a následně poslal puk pod horní tyčku.

V polovině utkání se šikovně protáhl hostující obranou Tomica. Přestože byl faulovaný, stihl vystrašit Mensatora. Strážce karlovarské klece se vyznamenal i ve 35. minutě, když švihl lapačkou a schoval do ní puk po Rothově svižné ráně. Stejně dobře si vzápětí vedl i proti dorážce Vondrky při přesilovce Slavie.

Na začátku třetího dějství hráli Karlovarští 38 vteřin v pěti proti třem, ale bez úspěchu. V 52. minutě už hosté početní výhodu využili, když pálil bez přípravy z mezikruží Košťál. Slavia však dokázala odpovědět již za 11 vteřin Holcem a snížila. Pražany jako kdyby smazání Mensatorovy neprůstřelnosti zdravě nabudilo a hnali se za vyrovnáním. Několik nadějných pokusů ovšem vychytal výborně chytající Mensator. V poslední minutě zkusili domácí power play, ta byla 30 sekund umocněna ještě přesilovkou, ale vyrovnání nepřišlo.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Holec (Doležal, Roth) - 27. D. Hruška (Pech), 52. Košťál (Skuhravý, Kumstát). Rozhodčí: Šír, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. Diváci: 3163.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Endál, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Holec, Krenželok - Branda, V. Růžička ml., Tomica - Micka, Žejdl, Sklenář - od 41. navíc Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Hřebejk, Saarinen, Skladaný - Dej, Melenovský, Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice