Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 3:5Kladno se ani na sedmý pokus výhry nedočkalo, jeho manko roste

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Melka 1 : 0
12. Bělohlav 2 : 0
19. Káňa 2 : 1
33. Vrána 2 : 2
36. Vrána 2 : 3
41. Ovčačík 2 : 4
51. Pohl 2 : 5
56. Valský 3 : 5

KLADNO

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 7. kole extraligy na ledě posledního Kladna 5:3 a drží se tak stále v čele extraligy. Ostravané dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 a vyhráli už popáté za sebou. Vagnerplast naopak stále čeká na první výhru v sezoně a už má na chvostu tabulky ztrátu sedmi bodů.

Článek

Kladenský trenér Otakar Vejvoda zamíchal složením jednotlivých formací a do branky se poprvé místo Cikánka postavila od začátku dvojka Falter. Vítkovic kouč Mojmír Trličík dal příležitost také náhradníku gólmanovi Šindelářovi, obejít se musel bez obránce Malíka.

Úvod zápasu patřil Kladnu. V osmé minutě se prosadil na brankovišti Melka a potom Kladno využili přesilovku pěti proti třem, když šli současně pykat za fauly Voráček s Barinkou. Opět zblízka dotlačil puk za Šindelářova záda Bělohlav. Jenže v 19. minutě po hrubé chybě kladenské obrany, když se hráči nedohodli při střídání, ujel Káňa a zahájil vítkovický obrat.

V druhém dějství Kladno sice při Tomasově vyloučení sevřelo hosty v jejich obranném pásmu, ovšem v jasné šanci Piskáček selhal a to se stalo Středočechům osudné. V 33. minutě totiž Pohl uvolnil nekrytého Vránu, který vyrovnal a za tři minuty a 13 sekund svou druhou trefou v utkání dostal Vítkovice do vedení.

A když hned po 15 vteřinách třetí třetiny domácí obrana nechala volného Ovčačíka a ten po nezištné Burgrově přihrávce přidal čtvrtý zásah, bylo o výsledku rozhodnuto. Hosté již drželi pevně otěže zápasu ve svých rukou a do velmi slibných příležitostí se dostávali i ve vlastním oslabení. Nebýt dobře chytajícího kladenského gólmana, mohlo skóre ještě narůstat. Vítkovice se dočkaly ještě další trefy v přesilovce v 51. minutě, kdy se prosadil Pohl. Kladno pět a půl minuty před koncem díky Valskému jen korigovalo výsledek.

Vagnerplast Kladno - Vítkovice Steel 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Melka (Kalla, Látal), 12. Bělohlav (Patera, Toman), 56. Valský (Bělohlav) - 19. Káňa (Burger), 33. Vrána (Pohl), 36. Vrána (Klimek, Pohl), 41. Ovčačík (Burger), 51. Pohl (Ovčačík, Vrána). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Jindra, Jílek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 1202.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, L. Procházka, Šmach (41. Mnacjan), Piskáček, Toman - S. Treille, Patera, Kafka - Kalla, Melka, Látal - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Gengel, Bělohlav. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Vítkovice: Šindelář - Ovčačík, Trnka, Voráček, Barinka, Punčochář, Rehák - Ujčík, Húževka, J. Sýkora - Huna, Burger, Káňa - Pohl, Vrána, Klimek - Tomas, Szturc, Strapáč. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice