Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:2Sparta se na výhru nad Zlínem nadřela, v prodloužení rozhodl Salcido

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Holík 0 : 1
40. Výborný 1 : 1
41. Kůrka 2 : 1
58. Leška 2 : 2
63. Salcido 3 : 2

PRAHA

Výhra, ale nic víc. Hokejisté pražské Sparty se po třízápasové pauze dočkali vítězství, když v osmém kole zdolali Zlín 3:2 po prodloužení, předvedenou hrou ale své fanoušky příliš nepotěšili. Proti Ševcům se dlouho trápili, i přesto byli blízko třem bodům, v 58. minutě ale poslal zápas do prodloužení hostující Leška. V něm hráli Pražané dlouhou dobu v pěti proti třem a bod navíc jim zajistil Salcido.

Článek

Sparta sice vstoupila do utkání aktivněji, Sedláčka zasypávala mnoha střelami, zlínský gólman ale odolával. V šesté minutě měl i štěstí, když Ručinský netrefil před odkrytou brankou ideálně puk, o minutu později mu pak prošla Hlaváčova střela mezi betony, kotouč ale jen projel brankovištěm a těsně minul pravou tyč.

Zlín se poprvé připomenul až ve čtrnácté minutě, Rachůnek ale z pravého křídla Pöpperleho neprostřelil. O minutu později už ale Ševci do vedení šli. Galvasovu střelu od modré Pöpperle neudržel a Holík pohodlně doklepával do opuštěné klece.

Sparťany inkasovaná trefa silně zasáhla, do útočné třetiny se dostávali jen zřídka, a tak nebylo divu, že fanouškům, kterým s hrou svých oblíbenců v posledních zápasech dochází trpělivost, stále častěji volali „Bojujte za Spartu“. Jenže hráči jakoby je neslyšeli. S domácími přitom mohlo být ještě hůř. V devatenácté minutě zapomněla obrana na Lešku, ten prakticky od poloviny hřiště najížděl sám na Pöpperleho, s kličkou do bekhendu ale neuspěl.

Ani po změně stran ke zlepšení sparťanského výkonu nedocházelo. A přitom ve 27. minutě měli Pražané ideální možnost ke srovnání. Jenže během padesátivteřinové dvojnásobné přesilovky Sedláčka prakticky vůbec neohrozili. Až v závěru druhé části Sparta přidala a byla za to odměněna. Nejprve sice ze dvou metrů minul zcela prázdnou branku Koreis, ve 40. minutě už ale Výborný srovnal.

Uběhlo sotva 43 vteřin ze závěrečné třetiny a Holešovičtí už vedli. Hanzlík předložil puk Kůrkovi, který se ranou z první trefil přesně pod horní tyčku. Zlínští se rychle oklepali, tlačili se před Pöpperleho a v 58. minutě se přeci jen dočkali vyrovnání. Balaštíkovo nahození tečoval ze vzduchu mimo Pöpperleho dosah Leška a poslal utkání do prodloužení.

V jeho druhé minutě putovali ve stejný čas na trestnou lavici hostující Galvas se Sýkorou a Sparta tak měla před sebou dvě minuty hry v pěti proti třem. Dvanáct vteřin před návratem obu hráčů na led napřáhl Salcido a zajistil Pražanům druhý bod.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 3:2 po prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 40. D. Výborný (Ton), 41. Kůrka (Jan Hanlík, Koreis), 63. Salcido (Treille) - 15. Holík (Galvas), 58. Leška (Balaštík, Hamrlík). Rozhodčí: Šír, Hradil - Poruba, Hlavatý. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4160.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Philipp, Salcido - Y. Treille, Koreis, Hromas - Kůrka, Broš, Bartánus - Smoleňák, D. Výborný, Ton - Hlaváč, Hlinka, Ručinský. Trenéři: Holaň a Volek.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Sivák, Balán, Finsterle - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: