Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 2:4Litvínovská tvrz padla, na severu Čech zvítězil Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zíb 0 : 1
6. Hübl 1 : 1
15. Rindoš 2 : 1
35. Květoň 2 : 2
51. Zíb 2 : 3
60. Bonk 2 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova se v 8. extraligovém kole čtvrtého domácího vítězství nedočkali. Nad síly Severočechů byl Třinec, který si odváží všechny tři body po výhře 4:2. Svěřenci Roberta Reichla utrpěli po nedělním debaklu ve Zlíně další porážku, přestože ještě po polovině utkání vedli 2:1. Hosté naopak potvrdili skvělý start do sezony - bodovali v sedmém z osmi zápasů.

Článek

Domácí začali stejně špatně, jako skončili v neděli ve Zlíně. Zíbovu přesilovkovou dělovku od modré čáry zastavila až síť za zády gólmana Hübla a Třinečtí od páté minuty vedli. Jejich radost však neměla dlouhého trvání. Domácí inkasovaný gól nezlomil a k návratu do zápasu potřebovali pouhých 89 sekund. Nejprve Švarný bombou sestřelil Vojtka, který se po ráně do masky zvedl z ledu až po notné chvíli a za pomoci týmového maséra.

Vojtek se z otřesu ani nestačil pořádně vzpamatovat a už lovil puk ze své klece. Pohotovou dorážkou se o to postaral Viktor Hübl, jenž potrestal vyloučení obránce Hořavy vypomáhajícího Třinci z prvoligového Ústí.

V této fázi jako by Litvínovští definitivně hodili za hlavu nedělní debakl 2:10 ze Zlína a stále více se tlačili před třineckou branku. V 10. minutě Kubinčákovu obrovskou šanci zmařil Vojtek, který se o chvíli později o další litvínovskou tutovku postaral sám. Rozehrál totiž tak nešikovně, že přímo "namazal" Kracíkovi. Domácího útočníka však soupeřova velkorysost natolik zaskočila, že poloodkrytou branku minul.

Přesto se domácí ještě do první sirény dočkali obratu. Těsně po návratu třineckého kapitána Bonka z trestné lavice zaúřadovala před brankou dvojice Majdan - Rindoš a navnadila fanoušky na čtvrté domácí vítězství.

Naděje na něj však začala uvadat s nástupem do druhé třetiny. Vyloučení Švarného a poté Jenáčka hosté gólově nepotrestali, ale přesilovky využili k získání herní převahy. Tu zužitkovali při dalším litvínovském prohřešku, už třetí Jenáčkův faul v zápase bez povšimnutí nenechali a podruhé ho přetavili v branku. Květoň to měl po Peterkově vybídnutí a vyšachování domácí čtveřice ve 35. minutě hodně jednoduché.

To už byla iniciativa pevně na třineckých hokejkách a bylo jen otázkou času, kdy se vedení vrátí na jejich stranu. Do konce druhé třetiny se to nepodařilo, ovšem deset minut před koncem se podruhé střelecky představil obránce Zíb. Mezi kruhy neměl s umístěním puku do litvínovské branky žádné problémy.

Domácím přece jen ještě svitla šance dovést zápas aspoň do prodloužení. Záhy po Zíbově trefě totiž usedli na trestnou lavici v pouze čtyřsekundovém intervalu Peterek s Varaďou, ale Litvínov si s dlouhou dvojnásobnou přesilovkou poradit nedokázal, do vyložené šance se jeho hráči za celých 116 vteřin nedostali.

Úspěchem neskončila ani křečovitá power play, k níž se domácí uchýlili minutu před koncem. Litvínovskou agónii ukončil střelou do prázdné branky Bonk a dal výsledku definitivní podobu.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. V. Hübl (Kroupa, Švarný), 15. Rindoš (Majdan) - 5. Zíb (Štach, D. Květoň), 35. D. Květoň (Peterek, McGregor), 51. Zíb (Polák, Kohn), 60. Bonk (M. Růžička, Zíb). Rozhodčí: Minář, Persson (Švéd.) - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. Diváci: 3421.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Jareš, Švarný, Kousalík, Gula - J. Černý, V. Hübl, Lukeš - Kubinčák, Kracík, Jenáček - Majdan, Vopat, Trávníček - Kafan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb, Štach, Lojek, P. Hořava, Vágner - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, McGregor - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, Podešva, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články