Hlavní obsah

Karlovy Vary vyhrály pátý zápas za sebou, rozhodla loterie nájezdů

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů v neděli porazili v dohrávaném utkání 8. kola extraligy Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si pátou výhru za sebou. Podruhé ale vyhráli v penaltové loterii, autorem vítězné branky byl stejně jako v minulém zápase Jan Košťál.

Článek

Hráči Energie se doma představili po sérii čtyř zápasů na kluzištích soupeřů, opět ale potvrdili, že se jim v KV Areně příliš nedaří. Poprvé v sezoně zde sice bodovali, ale i nadále čekají na premiérový tříbodový zisk a před vlastními fanoušky tak mají nejhorší bilanci z účastníků nejvyšší soutěže. Doma však zatím hráli jen tři zápasy.

Od první minuty se hrál svižný hokej a to z obou stran. Hned ve druhé minutě se ocitl ve stoprocentní šanci domácí Dej, ale hostující Schwarz jeho střelu bravurně zneškodnil. Energetici se poté předháněli v zahazování šancí. Na Schwarze si postupně nepřišli Čutta, Pech ani Košťál.

Hosté poprvé vážněji zahrozili ve 13. minutě, připravenost potvrdil i Mensator. Poradil si v rychlém sledu s nebezpečnými střelami Středočechů, když zejména Nouza měl velkou gólovou šanci. V 16. minutě se hostům naskytla možnost hrát 58 sekund přesilovou hru pět na tři a dokázali ji využít. Skóre otevřel Pabiška.

Zvýšit vedení mohl hned na začátku druhé třetiny Gajovský a následně i Handlovský, který v plné rychlosti trefil levou tyč Mensatorovy branky. Ve 29. minutě byli domácí blízko vyrovnaní, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa neuznali Pechovu branku pro předešlou přihrávku rukou. Vzápětí mohli hosté své vedení zvýšit, Divíšek však trestné střílení nařízené za Proškův faul neproměnil.

Dvojnásobnou přesilovku dlouhou 105 sekund si zahráli i domácí, Schwarze však nepřekonali. Recept na pokoření reprezentačního gólmana našel až ve 35. minut Kumstát.

Na začátku třetí části Pech těsně minul a hned z protiútoku Handlovský podruhé v zápase orazítkoval tyč domácích. Hra se přeléval ze strany na stranu, ale bez vážnějších příležitostí. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce mohly oba celky rozhodnout, Čutta ani Divíšek však druhou branku přidat nedokázali. Rozhodlo se tak v samostatných nájezdech, ve kterých byli úspěšnější domácí. Schwarze překonali Kumstát a Košťál, Mensatora jen Vrbata.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Kumstát (Košťál), rozhodující sam. nájezd Košťál - 17. Pabiška (Žabka). Rozhodčí: Trombík, Pešina - Rozlílek, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 3223.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Sailer - Cyganov, Skladaný, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben, Čížek - Milroy, Divíšek, Boháč - Loskot, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice