Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 0:5Hokejisté Kladna pokračují v trápení, doma dostali výprask od Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kolář 0 : 1
10. Špirko 0 : 2
23. Pineault 0 : 3
28. Kolář 0 : 4
55. Pivko 0 : 5

KLADNO

Beznadějně poslední tým extraligy pokračuje ve svém herním trápení, v předehrávaném utkání 11. kola hokejisté Kladna prohráli s Pardubicemi na domácím ledě 0:5. Z dosavadních zápasů Kladno v novém ročníku vyhrálo pouze jednou a má na kontě ubohé čtyři body. Tentokrát Středočeši prohrávali už po deseti minutách o dvě branky a do zápasu už se nedostali.

Foto: René Volfík, ČTK

Jef Jillson (vlevo) z Pardubic a Martin Látal z Kladna

Článek

Hostující fanoušci vyvolávali jeho jméno, domácí mlčeli. František Kaberle se vrátil domů, ale poprvé v kariéře hrál proti rodnému Kladnu. Po první třetině mohl být spokojený. Pardubice ji vyhrály 2:0.

V páté minutě Jan Kolář a v desáté minutě Rastislav Špirko byli prvními, kteří dali v utkání gól. Domácí jen potvrzovali, že poslední místo není náhoda. Kladenští hráli 83 sekund 5 na 3, ale nic z této výhody nevytěžili. A mohlo být ještě hůře. Před koncem třetiny Aleš Píša orazítkoval tyč branky Lukáše Cikánka.

Prostřední část jen podtrhla nemohoucnost domácích. Početní výhoda na začátku třetiny opět nic pěkného nepřinesla. Naopak z první šance hostů padl gól, když Pineault prostřelil kladenského brankáře. Ten radši utkání zabalil, šanci dostal Martin Falter. Úřadující mistr vstřelil v posledních třech zápasech jen čtyři góly. Dnes si bilanci bez problémů vylepšil. Stav jen potvrdila 28. minuta - druhý gól si připsal Kolář a Kladno prohrávalo 0:4.

Hráči vedení Otakarem Vejvodou vstupovali do třetí dvacetiminutovky s vědomím, že v minulém utkání za tři třetiny nepřekonali brankáře na Slavii. Nyní mohli podobnou situaci zažít i doma, navíc rozšířenou o další trudnou realitu. V předchozích šesti zápasech před svými fanoušky Kladno pětkrát prohrálo. Padlo i nyní a gól opět nedalo. Jeden naopak ještě přidali hosté. Pět minut před koncem završil debakl Libor Pivko. Diváci se ale přece jen zahřáli. V poslední minutě předvedli bitku Sacha Treille a Branislav Mezei.

Hokejová Tipsport extraliga, 11. kolo:
Vagnerplast Kladno - Eaton Pardubice 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)on-line
Branky a nahrávky: 5. Kolář I (Starý), 10. Špirko (Bartek, Pivko), 23. Pineault (Pivko, Jillson), 28. Kolář I (Koukal, Mezei), 55. Pivko (Bartek). Rozhodčí: Husička, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9, navíc S. Treille - Mezei oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1672.
Kladno: Cikánek (23. Falter) - Kameš, J. Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach, Mrázek - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Luňák, Stieler, Eberle. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Pardubice: M. Růžička - Mezei, F. Kaberle, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Špirko, Somík - Pineault, Zohorna, Pivko - Rákos, Buchtele, Nahodil. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice