Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 5:2Vítkovice porazily trápící se Spartu a jsou v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Káňa 1 : 0
24. Ujčík 2 : 0
26. Bartánus 2 : 1
30. Svačina 3 : 1
43. Burger 4 : 1
47. Bartánus 4 : 2
60. Sýkora 5 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 12. kole trápící se Spartu 5:2 a dostali se tak do čela extraligy. Domácí dali tři góly v přesilových hrách. Pražané jsou i nadále předposlední, tři body získali naposledy ve čtvrtém kole. Venku prohrála všech sedm zápasů. K vítězství domácích dopomohl prvním gólem v sezoně i kapitán Jiří Burger.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva hráč Sparty Michal Zacpálek a vítkovický Rudolf Huna.

Článek

Vítkovice začaly první letošní měření sil velmi dobře. V 5. minutě už měly za sebou tři velmi dobré šance. Ovšem brankář Pöpperle odolával až do 13. minuty. V té se na něho hnal po skvělé přihrávce Punčocháře z obranného pásma Káňa a nájezd vyřešil k radosti domácí střídačky přesnou střelou pod pravou rukou sparťanského brankáře. Své šance měli v úvodní třetině i hosté, ovšem střely Tona a Smoleňáka za Málka neprošly.

Ve druhé části padaly góly jen v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. První přesilovku využil domácí Ujčík, který dorazil vlastní střelu a poslal Vítkovice do dvoubrankového vedení. Kontaktní gól Sparty ale přišel velmi brzy.

Při prvním vyloučení domácího hráče v utkání tečoval Hanzlíkovu střelu Bartánus a mohl se radovat z premiérové trefy v extralize. K obratu ale hosty gól z přesilovky nenastartoval. O tři minuty později seděl na trestné Jan Hanzlík a Vladimír Svačina sedmým letošním gólem opět navýšil Vítkovické vedení.

Tři minuty po druhé přestávce přišel důležitý moment pro domácího kapitána Burgera. Po ráně Trnky od modré čáry si pohlídal odražený puk a po jedenácti utkáních bez gólu se mohl konečně radovat.

Sparta měla v Ostravě jediného hrdinu. Stal se jim ve 47. minutě Slovák Bartánus, který vložil hůl do rány Vykoukala a druhým gólem vykřesal naději pro hosty.

Špatně hrající hosty ale nenabudila ani vítězná bitka Kanďana O´Briana nad vítkovickým Káňou, ani téměř minutová přesilovka pěti proti třem. V poslední minutě sice hostující trenéři odvolali brankáře Pöpperleho na střídačku, jejich troufalost ale potrestal Juraj Sýkora. I pro něj to byl první letošní gól.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Káňa (Punčochář, Trnka), 25. Ujčík (Ovčačík), 29. Svačina, 43. Burger (Trnka), 60. J. Sýkora (Voráček) - 26. Bartánus (Jan Hanzlík, Pacovský), 47. Bartánus (Vykoukal, Kůrka). Rozhodčí: Polák, Souček - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 7:7, navíc Káňa - O´Brien oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:2. Diváci: 5232.
Vítkovice: Málek - Ovčačík, Trnka, Punčochář, Rehák, Voráček, Barinka - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, J. Sýkora, Káňa - M. Hlinka. Trenéři: Trlčík a Moták
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Zacpálek, Philipp, Jan Hanzlík, O´Brien, Gulaši, Macholda, Salcido - Ton, Broš, Hromas - Kůrka, D. Výborný, Smoleňák - Pacovský, Y. Treille, Bartánus - Karpov, Koreis, Tůma. Trenéři: Holaň a Volek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice