Hlavní obsah

Třinec vystřídal v čele Vítkovice, Ručinský se v Litvínově uvedl gólem a asistencí

PRAHA

Nejlepším celkem první čtvrtiny základní části letošní hokejové extraligy jsou třinečtí Oceláři. V duelu o čelo tabulky v úterý porazili dosud vedoucí Vítkovice 3:2 a díky prohře druhých Českých Budějovic s Libercem se po 13. kole posunuli do čela soutěže. Pozornost byla též upřena do Litvínova, kde se poprvé v dresu domácích představil Martin Ručinský.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Třince

Článek

Regionální derby Třince s Vítkovicemi provází v poslední době obrovská vyrovnanost, o čemž nejlépe svědčí šest remíz v základní hrací době z minulých osmi vzájemných zápasů v extralize. V úterý však měli od začátku navrch Oceláři a dosavadní lídr tabulky celý zápas dotahoval. Domácí vedli již od druhé minuty, první třetinu vyhráli 2:0 a před polovinou utkání vedli dokonce již o tři góly. Naději Vítkovic vykřesal dvěma brankami Pohl, vyrovnat ale hosté již nedokázali.

Třinec tak odsunul Vítkovice z nejvyššího patra tabulky a musel čekat na výsledek zápasu Budějovic s Libercem. Jihočeši ale hozenou rukavici nezvedli. Na domácím ledě prohrávali po první části o dvě branky a přestože před polovinou utkání během jedné minuty vyrovnali, záhy opět ztráceli. Tříbodovou pojistku Bílých Tygrů pak přidal v 48. minutě Dušek a Jihočeši poprvé v sezóně prohráli zápas na svém ledě.

Pardubice prohrály popáté doma

V očekávání velkého návratu žil v úterý Litvínov. Poprvé od sezóny 2004/05 nastopupil v dresu mateřského klubu útočník Ručinský, který na sever zamířil po předčasném odchozu ze Sparty. Hokejisté posledního Kladna hrající pod hrozbou postihů a možných změn v kádru srazili v neděli brněnskou Kometu 4:1, v úterý ale bylo všechno jinak a Středočeši stejným poměrem prohráli. Litvínov bez problémů kontroloval hru a navrátilec Ručinský přispěl k výhře jednou brankou a jednou asistencí.

Stejně bodů jako Litvínov má po 13. kole také Plzeň, která si veze tři body ze Zlína. Indiáni rozhodli o vítězství 4:3 v prostřední části, kdy dvěma góly strhli na svou stranu vedení ze stavu 2:2. Domácí pak již dokázali jen snížit po trefě Rachůnka.

Popáté za sebou nedokázali vyhrát v domácím prostředí hokejisté Pardubic. V duelu s Mladou Boleslaví sice dokázali pět minut před koncem třetí třetiny během minuty vymazat dvoubrankový náskok hostů, nakonec ale museli být spokojení s bodem. Utkání totiž rozhodly až samostatné nájezdy a v nich zajistil vítězství Boleslavi David Vrbata.

V nájezdech si zajistily vítězství také oba pražské celky. Slavia se posunula na šestou příčku tabulky po vítězství 2:1 na ledě brněnské Komety, trápící se předposlední Sparta stejným poměrem porazila doma Karlovy Vary a zvýšila svůj odstup od posledního Kladna na sedm bodů.

Hokejová extraliga - 13. kolo
Třinec - Vítkovice 3:2on-line
Branky: 2. Peterek, 16. Polanský, 28. Varaďa - 29. Pohl, 55. Pohl.
Zlín - Plzeň 3:4on-line
Branky: 3. Balaštík, 6. Balaštík, 47. Rachůnek - 3. Frolo, 12. Kovář, 37. Hanzlík, 38. Sýkora.
Litvínov - Kladno 4:1on-line
Branky: 1. Jánský, 2. Kubát, 22. Ručinský, 29.Kubinčák - 50. Drtina.
Č. Budějovice - Liberec 2:4on-line
Branky: 29. Kašpařík, 29. Červený - 8. Nedvěd, 18. Hunkes, 32. Trončinský, 48. Dušek.
Brno - Slavia 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 32. Svoboda - 32. Kuboš, rozh. nájezd. Růžička ml.
Sparta - K. Vary 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 37. Bartánus, rozh. nájezd Treille - 7. Hřebejk.
Pardubice - Ml. Boleslav 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 54. Kaberle, 55. Špirko - 20. Vrbata, 35. Boháč, rozh. nájezd Vrbata.

Reklama