Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 4:1Ručinský prožil povedený návrat, Litvínov porazil jednoznačně Kladno

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 13. kole extraligy Kladno 4:1 a úspěšný návrat do mateřského klubu prožil útočník Martin Ručinský, který přispěl k úterní výhře gólem a asistencí. Litvínov si k tříbodovému zisku pomohl vynikajícím nástupem do zápasu, když po 69 odehraných vteřinách od úvodního vhazování vedl 2:0.

Článek

Návrat Ručinského, který ještě nedávno působil v pražské Spartě, přijalo litvínovské publikum s poklidem a nadhledem bez větších emocí. Zkušený forvard byl zařazen do druhé útočné formace a mohl si od úvodních vteřin vychutnávat po všech stránkách povedené představení Severočechů.

Již ve dvacáté sekundě otevřel po přihrávce Viktora Hübla skóre Jánský, na kterého obrana Kladna zcela zapomněla a domácí forvard měl sám před Cikánkem snadnou úlohu. O 49 vteřin později už to bylo 2:0, když mohl s klidem přesně zamířit z kruhu pro vhazování Kubát. Kladno mělo možnost se vrátit do hry v šesté minutě, ale krátkou přesilovku pět na tři nevyužilo.

V 10. minutě se šikovně protáhl před domácí branku Kalla, ale její strážce Franěk mu v koncovce překazil radost betonem. Ve druhé polovině úvodního dějství šancí a zajímavých okamžiků ubylo. Středočeši přesto mohli ještě do první přestávky snížit, Franěk ovšem vychytal ve velké příležitosti i Bělohlava.

Podobně jako vlétli do první části hry, začali Litvínovští také tu druhou. I za pomoci pokračující přesilovky, kterou si vynutili ještě před přestávkou, se usadili v útočném pásmu a krátce po jejím skončení našel Kubinčák Ručinského, jenž z hranice brankoviště poslal puk pod horní tyč. Cikánka vzápětí nahradil v kladenské kleci Falter.

Domácí hráli od té chvíle ve velké pohodě a s přehledem kontrolovali průběh zápasu. Dočkali se navíc i pojistky tříbodového zisku. V polovině 28. minuty byl vyloučen Drtina, hosté po zblokování střely od modré čáry nezvládli vyhodit puk a Kubinčák měl posléze po ideální přihrávce od Ručinského velmi snadnou úlohu, neboť mu stačilo trefit prázdnou branku.

Ve třetí třetině se zápas už pouze dohrával, i když na Kladnu byla patrná velká snaha alespoň o čestný úspěch. Ve 45. minutě protáhl Faltera Jenáček, na druhé straně poté přišla přesilovka hostů a prohřešek Ručinského proti pravidlům potrestal přesnou ranou od modré čáry Drtina.

Sám Ručinský mohl inkasovaný gól vzápětí odčinit, když jeho bomba prošla Falterovi pod betony, ale puk prolétl těsně vedle levé tyče. Vzápětí při přesilovce opět Ručinský tečoval jen o kousek mimo. Domácí i přesto nepřipustili žádné komplikace a výhru si nenechali vzít.

HC Benzina Litvínov - HC Vagnerplast Kladno 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Jánský (V. Hübl), 2. Kubát (Kubinčák, Kroupa), 22. Ručinský (Kubinčák, Jenáček), 29. Kubinčák (Ručinský, Kroupa) - 50. Drtina (Patera). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6, navíc Vopat (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4150.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Švarný, Gula, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.
Kladno: Cikánek (22. Falter) - Kameš, Drtina, J. Mrázek, Piskáček, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Luňák, Stieler, Eberle - Látal, Melka, Kuchler - od 30. navíc Kotrla. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice