Hlavní obsah

Lepší návrat jsem si přát nemohl, liboval si Ručinský

Úspěšnou obnovenou premiéru po pěti letech v litvínovském dresu prožil v úterý hokejový útočník Martin Ručinský. Gólem a asistencí se podílel na vítězství severočeského celku v extraligovém duelu s Kladnem 4:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Ručinský

Článek

Jaké máte první dojmy z návratu do mateřského klubu?

Kluci před zápasem říkali, že měli loni s Kladnem problémy, prohráli s ním všechna čtyři utkání. Jsem rád, že jsme tuhle sérii přerušili a spadl mi tam i gól. Vyšel nám skvěle úvod, po dvaceti vteřinách jsme vedli díky brance první lajny, takže já jsem šel poprvé na led už za stavu 1:0. Víc snad jsem si ani přát nemohl.

Co říkáte na reakci tribun?

Lidi byli perfektní. Chtěl bych jim poděkovat. Nevěděl jsem, co mě tady čeká, ale kotel se zachoval neskutečně příznivě. Byl jsem překvapen tím, že mě nepotkal žádný pískot. Naopak diváci fandili a bylo příjemné to slyšet. Jsem rád, že hraji zase doma.

Jak jste se cítil po fyzické stránce?

Nebyl jsem týden na ledě, jen jsem jezdil na kole. Ale to přípravu s týmem nenahradí. Zranil se nám útočník Kracík, a tak jsem musel hrát. Byl jsem domluven s trenérem Reichlem, že když nebudu moci, tak mě vysadí ze sestavy. Ke konci mi trošku docházely síly, ale odehrál jsem celý zápas. Až lépe potrénuji, bude to v pohodě.

Nejčastěji jste nastupoval s Jenáčkem a Kubinčákem. Jaká byla spolupráce?

Oba to jsou výborní hokejisté. Jenáček je silný na puku, vybojuje hodně kotoučů a má velký přehled. Kubinčák skvěle bruslí. Myslím, že nám to spolu klapalo a i příště dáme nějaké góly.

Jak na vás působí mužstvo?

Kluci bojují a pokud budeme takhle hrát i v dalších zápasech, určitě přijdou i výsledky. Věřím, že se ještě zlepším. Toho, že jsem zpátky v Litvínově, nelituji. Klubu něco dlužím a chci mu to vrátit.

Jaké to je mít za zády na střídačce bývalého dlouholetého spoluhráče Roberta Reichla?

Divné. Buď jsme hráli spolu nebo proti sobě a teď je mým trenérem. Ale moc mě překvapil. Počíná si velice slušně, orientuje se v každé situaci a má dění na střídačce pod kontrolou. Podle mně velkou trenérskou budoucnost. Já bych svoje první trenérské kroky asi takhle jako on nezvládl.

Bydlíte v Praze. Jak to máte s dojížděním?

Někdy zůstanu v Litvínově, mohu přebývat u matky. Z Prahy jezdí ještě Marek Černošek, tak budeme podle potřeby cestovat spolu. V tom nevidím problém.

Reklama

Související témata: