Hlavní obsah

Slavia prohrála se Zlínem 0:2, podruhé v řadě nevstřelila gól

PRAHA

V 15. kole hokejové Tipsport extraligy Slavia prohrála se Zlínem 0:2. Slávisté získali ze sedmi domácích zápasů jen šest bodů za dvě výhry a pět porážek. K tomu ve druhém utkání vyšli střelecky naprázdno. Hosté si naopak vylepšili venkovní bilanci, připsali si druhou letošní výhru za tři body. Navíc premiérové čisté konto vychytal brankář Tomáš Duba.

Foto: Milan Malíček, Právo

radost hokejistů Zlína v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Jediným střelcem první třetiny se stal zlínský Jaroslav Balaštík, který po přihrávce Martina Hamrlíka nedal brankáři Miroslavu Kopřivovi žádnou šanci. Střela z kruhu a puk skončil pod horní tyčkou. Útočník, který se nemohl chytit na začátku sezóny, nabírá formu, připsal si už šestý gól. Přitom první zaznamenal až v devátém kole.

Slávisté mohli vyrovnat, ale šance při početní výhodě i oslabení zůstaly nevyužity. Domácí jen dokazovali, že se před svými fanoušky trápí. Před tímto kolem byli druzí nejhorší.

V prostřední části se mezi střelce zapsal také jen jeden hráč. Stal se jím Petr Leška, který gólu dosáhl kuriózním způsobem. Byl za bránou brankáře Kopřivy, přesto slavil. Nastřelil puk, ten se dorazil od nohy slávistického gólmana. K překvapení všech se měnilo skóre - 0:2.

Dvacet minut měl trenér Vladimír Růžička, aby něco vymyslel. Hned na začátku třetí třetiny měl velkou šanci Tomáš Svoboda, ale zlínský Tomáš Duba stále držel čisté konto. To udržel i při oslabení, kdy se slávisté dostali do několika šancí, ale neuspěli. Hosté poté zvolili taktiku, že nadějný výsledek ubrání, to se jim také podařilo. Zlín předchozích pět zápasů v základní části se Slavií prohrál, tentokrát bylo vše obráceně.

Slavia Praha - Zlín 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Balaštík (Hamrlík), 21. Leška (Balaštík, Köhler). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 2942.
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Holec, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Bořuta, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: