Hlavní obsah

Snad nebudu na druhý hattrick čekat tak dlouho, smál se Koukal

PARDUBICE

Pardubický hokejový útočník Petr Koukal se v osmadvaceti letech dočkal prvního hattricku v extraligové kariéře. I díky třem gólům svého kapitána deklasovali Východočeši Třinec 9:2 a už nejsou nejméně produktivním týmem v soutěži. Místo úřadujícího mistra má nyní tento nelichotivý primát poslední Kladno.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Petr Koukal (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem

Článek

"Docela jsem se na hattrick načekal. Pár zápasů jsem měl po dvou gólech. Dnes jsem nad tím nepřemýšlel. Až když to tam spadlo, tak jsem si uvědomil, že je třetí," řekl Koukal novinářům.

Podobné střelecké galapředstavení prý odehrál v juniorech. "Mezi seniory je tohle můj první. Doufám, že druhý přijde dříve. Jestli ne, tak budu atakovat Řezníčkův rekord v počtu odehraných zápasů, než dám druhý," poukázal úřadující mistr světa na rekordní počet startů Josefa Řezníčka, který v nejvyšší soutěži odehrál 1035 zápasů. Koukal jich má na kontě 512.

Důležitější než jeho branky však prý byla výhra Pardubic v normální hrací době. "Kdyby to bylo 1:0, tak mi je to jedno. Nejdůležitější byla výhra, protože domácí zápasy se nám zatím nedařily," poukázal Koukal na pět předešlých domácích porážek. Pardubice ve své aréně před Třincem porazily jen v prvním kole Spartu.

Třinec pro ně byl ideální soupeř na ukončení série nezdarů. Před dnešním soubojem jej Východočeši zdolali pětkrát za sebou. "Rozhodlo, že jsme dokázali do tří minut po inkasovaném gólu vyrovnat. Předešlé domácí zápasy probíhaly stejně. Dostali jsme gól a dlouho jsme čekali, než jsme snížili nebo srovnali. Soupeř vždy ve třetí třetině začal bránit a my jsme si s tím nedokázali poradit," konstatoval Koukal.

I v 15. kole přitom Eaton inkasoval jako první. "Ani poté v nás ale nebyla malá dušička. Před zápasem jsme si v kabině říkali, že nesmíme panikařit, kdybychom dostali první gól. Bohužel jsme ho dostali, rychle jsme ale odpověděli," řekl Koukal. Podle něj vysoký počet devíti vstřelených branek souvisel s odevzdaností soupeře. "Jak tam napadalo pár gólů ve třetí třetině, tak odpadli a rezignovali. My jsme měli i štěstí, puky se k nám odrážely," pochvaloval si pardubický kapitán.

Pro další utkání podle něj jasná výhra nad Třincem nic neznamená. "Nechci z toho dělat vědu. Musíme se soustředit dál, protože je jasné, že každý zápas takhle vypadat nebude. Nemůžeme čekat, že nám to tam bude takhle padat. Psychicky nám to může pomoct, i když nevím, jestli to nebylo zase moc (gólů)," dodal Koukal, jenž věří, že jeho tým na výhru naváže už v dalším zápase na ledě Karlových Varů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice