Hlavní obsah

Litvínov - Brno 5:3Litvínov doma opět kraloval a porazil Brno

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v 16. kole extraligy Brno 5:3 a naplno bodovali v osmém z devíti domácích zápasů v této sezoně. Vítěznou branku vstřelil v 52. minutě v přesilové hře Viktor Hübl a v závěru pojistil výsledek při power play svou druhou brankou v utkání František Lukeš.

Článek

V brance Komety nahradil Hovi Trvaje, jenž v minulých dvou zápasech při výhrách v Třinci a s Mladou Boleslaví neinkasoval. A finský gólman už po 27 vteřinách lovil puk ze své branky, když jej se štěstím překonal Černý a ukončil tak sérii Brna, které inkasovalo branku ze hry po 153 minutách.

Litvínov byl při chuti. V šanci z mezikruží vysoko přestřelil Jenáček, pak prověřil Hoviho dvakrát Lukeš. Na druhé straně se na Jaroslava Hübla řítil Balej, ale na poslední chvíli mu vypíchl puk Švarný. Vzápětí se už hosté dočkali vyrovnaní, když nehlídaný Stehlík prostřelil Jaroslava Hübla z pravého kruhu. Vrátit vedení domácím mohli Ručinský a Trávníček.

Radovat se mohli Severočeši až ve 27. minutě, kdy Jánský dorazil puk do odkryté branky po Černoškově střele od modré čáry. Ve 29. minutě si v přesilové hře najel před branku Kubát, ale jeho střelu vyrazil Hovi pravým betonem. V polovině utkání se poprali domácí Skuhrovec s brněnským Pospíšilem a pro oba zápas po vyloučení do konce utkání skončil.

Domácí fanoušci oslavovali jako vítěze potyčky Skuhrovce a vzápětí jásali i nad dvoubrankovým vedením. Ve 32. minutě nabil z pravého křídla Viktor Hübl Lukešovi a ten pohotovou střelou propálil od modré čáry Hoviho ranou mezi betony. Hned za 37 vteřin ale snížil z dorážky Huml.

Ve 33. minutě se v šancích ocitli Kracík a Trávníček, ale Hovi svůj tým podržel. Pak ujel v oslabení Brabenec, ale Jaroslav Hübl jeho nájezd zlikvidoval vyrážečkou. Na konci druhého dějství se hosté dočkali vyrovnávací branky, když Švarného chybu v rozehrávce využil Erat, který zakončil únik po návratu z trestné lavice.

Závěrečné dějství už bylo z obou stran opatrnější a šancí ubylo. Ve 47. minutě vychytal Hovi Černého a pak přišly chvíle domácích. V 52. minutě využil přesilovou hru Viktor Hübl, který našel puk ve skrumáži před brankou a propasíroval ho za brankovou čáru. Hosté se ještě v závěrečných minutách pokusili při hře bez brankáře vyrovnat, ale místo toho udeřili opět domácí díky Lukešovi.

HC Benzina Litvínov - HC Kometa Brno 5:3 (1:1, 2:2, 20)
Branky a nahrávky: 1. Černý (V. Hübl), 27. Jánský (Černošek, Jareš), 32. Lukeš (V. Hübl), 52. V. Hübl (Jánský), 60. Lukeš - 5. Stehlík (Brabenec, Hubáček), 32. Huml (Veselý), 39. Erat. Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:9, navíc Skuhrovec - Pospíšil oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5154.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Švarný, Kousalík, Skuhrovec - Lukeš, V. Hübl, Černý - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - Trávníček, Kracík, Jánský - Majdan, Gerhát, Rindoš - Bojer. Trenéři: Reichel a Kučera.
Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Malec, Mojžíš, Ostrčil - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jakub Svoboda, Huml, Veselý - Jaroslav Svoboda, Pospíšil, R. Dlouhý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: