Hlavní obsah

Kauza sporných registrací hráčů běží. Hniličku děsí razítko a byrokracie

MLADÁ BOLESLAV

Razítko a byrokracie. To je v těchto hodinách noční můra Milana Hniličky, sportovního manažera Mladé Boleslavi. V polovině srpna, když začínal, měl energii, náladu, úsměv. Po pár týdnech je plný starostí. Klub má přijít kvůli špatným registracím hráčů o téměř všechny body. Pokud by se tak stalo, mužstvo by spadlo na poslední místo, mělo by dva body ze čtyřiadvaceti. „Nechci věřit, že k tomu dojde, věřím, že vyhraje selský rozum a sportovní duch,“ snaží se nepropadnout skepsi bývalý reprezentant.

Článek

Co když vám budou skutečně body odečteny? Věřím, že razítko nezvítězí nad opravdovým výkonem na ledě. Hokej hrajeme pro diváky, věřím, že se to nestane, nad hokejem trávíme celé životy. Že by mělo jedno razítko takovou sílu? Že by něco takového bylo vůbec možné?

Pokud ano, tak by vám zůstaly dva body, což by byl velký problém, že? Odečtení bodů by znamenalo znehodnocení soutěže, mohlo by mít nedozírné následky. My se nedáme, kluci taky budou bojovat dál, snažíme se na to nemyslet. Věříme, že hokej zvítězí nad byrokracií.

Jaké důsledky by mohly vzniknout pro celý klub? Máme ohlasy, že divákům se toto nelíbí. My jsme tady proto, abychom bavili národ. A dneska? Najednou po osmnáctém kole zasáhneme do soutěže. Nemluvě o tom, že jsme liga mistrů světa. Vydali jsme několik opatření, jak zlepšit práci s mládeží, je tu desatero Slavomíra Lenera, který byl stažen ze Švédska, aby to tu všechno napravil, aby se náš hokej vrátil stabilně na špičku. Pakliže by nejvyšší soutěž v naší zemi provedla takový byrokratický zákrok po osmnácti odehraných kolech, tak to mi přijde na pováženou. Selský rozum mi říká, že v této zemi není něco v pořádku. Hokej je můj chleba, já jsem reprezentoval, já jsem odjížděl od rodiny celý svůj život, ale tohle jsem ještě nikdy neviděl.

Odešli by diváci a sponzoři? To nevím, to bych spekuloval. Oni do nás vkládají určitou důvěru svými prostředky, my se toto snažíme naplňovat a jejich plány realizovat a zviditelnit... Tady si musí uvědomit, do čeho se zasahuje. To není jen tak, že dají razítko a sebereme vám všechny body, vy jste malý klub. Tak to přece není. Tady je celá struktura lidí, kteří se podíleli a věnovali tomu spoustu energie.

Původně byl mezi „hříšníky“ i Peter Fabuš, ale později se ukázalo, že on je po administrativní stránce v pořádku, co se stalo? Druhý den se to vysvětlilo. Už není na soupisce špatně registrovaných. Pevně věříme, že se vyřeší i toto, že zítra na té soupisce nebude Divíšek, Marušák, ani žádní hráči z Plzně.

V čem byl tedy problém u Fabuše? Víme to, ale nebudu se k tomu vyjadřovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.