Hlavní obsah

VIDEO: Přes 40 tisíc čtenářů Sport.cz hlasovalo. Většina je pro mírnější trest v kauze "registračky"

PRAHA

Kauza, spor, ostuda, amatérismus, tragédie, soudy, zemětřesení, znehodnocení, nedbalost. Všechna tato slova se točí okolo jednoho tématu - nesprávné hráčské registrace v české hokejové extralize. Problém, který se týká Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna, hýbe pochopitelně i světem fanoušků. Kontumace pětatřiceti utkání a odebrání 19, 22 a respektive 6 bodů by znamenalo absolutní přeskupení tabulky.

Článek

Sport.cz položil čtenářům otázku: Je kontumace adekvátním trestem pro provinilé kluby? Svým hlasem přispělo více než 40 tisíc lidí. Necelá třetina souhlasí s trestem, neboť jde o vážné porušení řádů, zbylá většina soudí, že trest by měl být mírnější.

„Můj názor je takový, že co je na papíře, tak by se mělo dodržovat. Z fanouškovského pohledu bych byl radši pro sportovní a přijatelnější řešení, ale potom zde jsou obrovská právní rizika. Odpovědnost je jednoznačně na klubech. Ale měl by tu být nějaký kontrolní orgán, nemůže se najednou toto stát po dvou měsících, hledal bych viníka i na svazu,“ je přesvědčený zástupce pardubického fanklubu Karel Klodner.

Nemám pocit, že má pan Šulc na výběr

Podobné vyjádření má i Michael Tomeš ze Slavie, který nabízí pohled nestranný a ten druhý - fanouška. „Řády jsou nějakým způsobem napsané. Nemám pocit, že má pan Šulc (ředitel Asociace profesionálních klubů - pozn. red.) na výběr, těžko hledat jiné řešení. Když se zápas kontumoval v první lize, tak to nikdo neřešil, to samé případ Sýkory. Teď je to více zápasů, ale proč to hodnotit jinak. I když to extraligu poškodí, což mě mrzí. Pro mě jako fanouška se liga znehodnotí.“

Hlasy příznivců Plzně a Mladé Boleslavi z webových stránek klubu
Kutrinak: Fajn. Když chtěj brát body, ať prozkoumají loňskou sezónu, kdo udělal chyby v registraci. Myslím, že by se tam taky někdo našel. Jinak držím palce, ať to dobře dopadne.
Matee: Držím palce, ať zvítězí zdravý rozum a ne byrokracie!
Jan Študent: No, jestli tomu věří náš pan právník, tak tomu věřím taky. Stále doufám, že láska ke sportu a spravedlnost zvítězí.
Pepavyskoč: Chybu udělali manažeři klubů, ti jsou za to zodpovědní. A zbytečné posílání potvrzených a podepsaných listin si vymysleli pánové z APK -  prý pro zjednodušení. Šulc a Šulcová jsou z obliga.
Aglaja: Hlavně nechápu, že se to vůbec dostalo až tak daleko.Věřím tomu, že to prostě byla běžná praxe, na razítko se tak nějak nehrálo a dělali to všichni. Stejně to na svazu nikdo vlastně nekontroloval, prostě bordel.
Bebe-NUL: Nemám vás kdovíjak rád (Mladou Boleslav), ale tohle vám nepřeju. Pochybení to asi je. A to jak z vaší strany, tak ze strany hokejové administrativy. Oni si vůbec nekontrolují agendu? Jak to prověřují? Není to jejich povinnost? Je. Tudíž, pokud kontumace proběhnou, musí odstoupit i Šulc a jeho parta za ten bordel, co způsobili. I tak bych APK žaloval o náhradu ztrát zaviněných jejich špatně prováděnou prací.

Reklama