Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 3:5Slavia vyhrála v Karlových Varech a uspěla podruhé ze sedmi duelů

KARLOVY VARY

Hokejisté pražské Slavie zvítězili ve 20. kole extraligy na ledě Karlových Varů 5:3 a připsala si z posledních sedmi zápasů teprve druhou výhru. Dvěma góly přispěl k tříbodovému zisku Pražanů Michal Vondrka. Slavia tak po porážkách na ledě Vítkovic a Liberce napotřetí v sérii utkání venku uspěla. Energie naopak nastoupila potřetí za sebou doma a na výhry nad Brnem a Kladnem nenavázala.

Článek

Slavii vyšel vstup do utkání, když se po Čuttově zaváhání dostali hosté do přečíslení dvou na jednoho a Vondrka nekompromisní ránou do levého rohu Sáblíkovy branky otevřel skóre. Zápas tím od počátku nabral svižné tempo a útoky se přelévaly ze strany na stranu. Karlovarští se snažili o odpověď, ale Skladaný, Dej ani exslávista Hruška své šance nevyužili.

Udeřilo tak na druhé straně. Sedmnáctiletý Jaškin v 11. minutě sebral před brankou Energie puk Melenovskému a zvýšil na 2:0 pro Pražany. O minutu později se dostali ke slovu i domácí, když po sedmi vteřinách využil přesilovku po Kumstátově přihrávce Skuhravý. Pak se Západočeši ubránili při Kokkově trestu a v 16. minutě vyrovnali. Hruška efektně obkroužil Kopřivovu branku a uspěl bekhendovou střelou.

Atraktivní hokej pokračoval i ve druhém dějství. Nejdříve neproměnil velkou příležitost domácí Pech, který se ocitl před odkrytou brankou. Ve 25. minutě vrátil Slavii vedení nenápadným nahozením od modré čáry Endál. Hosté začali pozorně bránit střední pásmo a vyráželi do nebezpečných protiútoků. A ve 37. minutě z toho vytěžili dvoubrankové vedení, když Sáblíka překonal Doležal a vyhnal z branky Sáblíka, jehož nahradil Mensator.

Do závěrečné třetiny nastoupila Energie bez obránce Čutty, kterého trenér Stavjaňa posadil. Snahu domácích o obrat zmařil v 46. minutě Vondrka, který ve vlastním oslabení po nezištné přihrávce Pospíšila zvýšil na 5:2. Po obdržené brance Karlovarští jakoby rezignovali, přesto v 56. minutě v přesilové hře Skuhravý svou druhou trefou v utkání zkorigoval výsledek. Snahu při power play domácích minutu a půl před koncem zápasu zmařilo Gřegořkovo vyloučení.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (Kumstát), 16. D. Hruška (Zaťovič), 55. Skuhravý (Kokko) - 1. Vondrka (Špelda, Kadlec), 11. Jaškin, 25. Endál (Žižka), 37. Doležal (P. Jelínek), 46. Vondrka (Pospíšil). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4575.
Karlovy Vary: Sáblík (37. Mensator) - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Vondrka, V. Růžička ml., Pospíšil - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, Štefanka, Krenželok - P. Jelínek, Endál, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice