Hlavní obsah

Liberec - Brno 3:1Liberec otočil zápas s Brnem a potvrdil úspěšnou domácí sérii

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvítězili ve 20. kole extraligy nad Brnem 3:1 a dovršili tak úspěšně sérii tří domácích zápasů, z nichž vytěžili plný bodový zisk. Bílí Tygři celkem naplno bodovali v Tipsport Areně už počtvrté za sebou. Po trefě Jozefa Baleje ze 42. minuty sice Liberec prohrával, ale o obrat se postarali dvěma góly Andrej Podkonický a jedním Tomáš Klimenta, který v 56. minutě zaznamenal vítěznou trefu.

Článek

Domácí na soupeře vlétli a vyzkoušeli gólmana Hoviho hned několika střeleckými pokusy. Kometa se poprvé osmělila v páté minutě, ale Mojžíš ani Čakajík nezpůsobili domácímu brankáři Pincovi větší problémy. Vzápětí se diváci dočkali první velké šance zápasu. Klimenta našel zpoza branky volného Hořavu, jenž i přes Brabencův faul málem překonal hostujícího brankáře.

Následná početní výhoda přinesla další závary před brankou Komety. Nejprve Podkonický pálil nebezpečně z z mezikruží a po něm Klimenta nedokázal vyzrát na finského brankáře. Liberečtí postupem času získávali větší převahu a vybojovali si další početní výhody, které však nedokázali proměnit. Největší šance se těsně před přestávkou vypracovalo trio Hořava, Vak a Čakajík, ale ani jeden nedokázal protlačit puk do branky.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté a dokonce mohli jít do vedení, když Brabenec jen těsně minul branku po Hubáčkově nahození. Další velká šance hostí přišla v 27. minutě, ale Jaroslav Svoboda a po něm ani z dorážky Veselý nedokázali puk dotlačit za Pincova záda. Domácí kontrovali nájezdem dvou na jednoho, ale Moravec po pasu Plodka mířil jen do přemisťujícího se finského brankáře.

Hosté opláceli stejnou mincí. Kvapil našel v úniku Baleje, ale toho vychytal lapačkou Pinc. Vzápětí měl velkou šanci na druhé straně Kudrna, který však bekhendem Hoviho nepřekonal. Hráči Komety se s blížícím závěrem třetiny stále více tlačili před domácí branku. Nejprve Hubáček prověřil Pince nebezpečnou střelou zápěstím a po něm i Kvapil i Jaroslav Svoboda si vylámali zuby na domácím brankáři.

Minutu a půl po začátku závěrečného dějství hosté dostali výhodu přesilové hry, kterou dokázali brzy využít. Balej se obtočil s pukem kolem protihráče a střelou švihem překonal zaskočeného Pince. Domácí inkasovaná branky donutila přidat na obrátkách, ale v koncovce nemohli dlouho vyzrát na ledově klidného Fina. K tomu jim ani nepřidal přibývající čas, s kterým se dostavovala nervozita na hokejky domácích, navíc hosté stále unikali do nebezpečných protiútoků.

V 53. minutě se však domácí dočkali, když se prosadili v přečíslení. Kudrna našel zadovkou Podkonického, jenž trefil růžek brněnské branky. O tři minuty byl obrat dokonán. Klimenta si najel před branku a překonal dnes skvělého brankáře hostí. V závěrečné power play domácí ještě přidali díky Podkonickému třetí gól do prázdné branky a dovedli tak utkání do vítězného konce.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 53. Podkonický (Kudrna, Dušek), 56. Klimenta (M. Hořava, Vak), 60. Podkonický (Kudrna, M. Hořava) - 42. Balej (Kvapil, R. Hruška). Rozhodčí: Husička, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 6093.
Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Výtisk, Rýgl, Hunkes, Trončinský - Kudrna, Podkonický, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Plodek, Jonák - Kica, Bárta, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Brno: Hovi - Protivný, Bičánek, Stehlík, Zubíček, Malec, Kempný, Mojžíš - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Erat, Brabenec, Hubáček - R. Hruška, Balej, Kvapil - Jakub Svoboda, Dlouhý. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: