Hlavní obsah

Podkonický skóroval po čtrnácti kolech a dvěma góly srazil Kometu

LIBEREC

Třemi góly v posledních sedmi minutách hokejisté Liberce otočili nepříznivý vývoj zápasu s Kometou Brno a připsali si třetí vítězství v řadě na domácím ledě během šesti dní po výsledku 3:1. K obratu zavelel vyrovnávací trefou v přesilovce Andrej Podkonický, který se devětatřicet vteřin před koncem prosadil i podruhé střelou do prázdné branky při power-play soupeře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Letos se střelecky trápím. Předtím jsem skóroval jen ve třetím a v šestém kole a plných čtrnáct zápasů jsem čekal na další gólový úspěch. A že byly hned dva, to je pro mě ještě víc potěšující. Konečně jsem tu smůlu zlomil,“ oddechl si slovenský útočník.

„Až do třiapadesáté minuty jsme nebyli schopni překonat Hoviho. Za stavu 0:1 nám pořád nebylo moc dobře. Mé první brance předcházela trochu kuriózní situace, když mi na modré čáře skočil puk, zakopl jsem a upadl. Hosté najednou mohli jet sami na Pince, ale kotouč také ztratili a zase jsme šli do protiútoku my. Nic jsem nevymýšlel a vystřelil,“ líčil Podkonický.

„Od stavu 1:1 jsme se stále více tlačili k soupeřově brance, v níž výborně chytal Hovi. Výhra nám určitě pomůže a vážím si toho, že jsme bodově odskočili právě Kometě, s níž jsme byli před zápasem nastejno,“ podotkl forvard.

V pátek Podkonický netrefil prázdnou branku proti Slavii. Proti Brnu byl ale úspěšnější. „Doufám, že se střelecky chytím a pomohu mužstvu ještě víc,“ dodal útočník Liberce.

Klimenta: Měli jsme i štěstí

Klíčový gól Liberce na 2:1 vstřelil Tomáš Klimenta. „Zápas se odvíjel tak, jak jsme nechtěli. Dostali jsme zbytečný gól v oslabení. Brno dobře bránilo. Ale za celkovou snahu jsme si vítězství zasloužili. Možná se k nám přiklonilo i štěstí,“ uvažoval útočník. „Při útočné akci přemýšlím většinou o přihrávce. Tentokrát jsem zkusil vystřelit sám. A ten svůj gól jsem ani přesně neviděl. Myslím, že puk propadl Hovimu pod lapačkou. Soustředil jsem se, aby mi do střely nezasáhl bránící hráč,“ popsal svůj zásah.

Asistent trenéra Liberce Filip Pešán ocenil výkon brankářů v duelu s Brnem: „Oba ovlivňovali svými kvalitami utkání na obou stranách. Náš Pinc i hostující Hovi byli fantastičtí. Dlouho to vypadalo, že zápas skončí v normální hrací době bez gólu. V závěru jsme ale využili chyb Brna a šťastnějším finišem jsme ukořistili tři body.“

Bílí Tygři z Liberce prožívají úspěšné období. „Na hráčích ale bylo znát, že už potřebují pauzu. Program je velmi nabitý a únava se kumuluje. Z toho vznikají i drobná zranění. Ale vidina toho, že bychom do reprezentační přestávky mohli jít s devítibodovým příspěvkem byla velmi motivující. Jsme rádi, že jsme tuhle sérii zvládli,“povídal asistent.

Zraněný Nedvěd sledoval zápas ze střídačky 

Zraněný kapitán Petr Nedvěd sledoval zápas s Brnem přímo ze střídačky. „Podpořil tým svou přítomností. Doufám, že brzy naskočí zpátky na led, protože jeho zranění není tak závažné, jak jsme si mysleli,“dodal Pešán.

Brněnský trenér Vladimír Jeřábek litoval bodové ztráty: „Liberec nás gólově potrestal za to, že jsme třikrát vyhodili puk mimo hřiště. Poslední vyhození bylo naprosto zbytečné, protože jsme nebyli pod tlakem. Proti Spartě jsme minule dali dva góly v přesilovkách za stejný přestupek soupeře, tentokrát se to obrátilo.“

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice