Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 0:2Hruška dvěma góly rozhodl o výhře Karlových Varů v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 23. kole extraligy na ledě Litvínova 2:0. Hrdinou hodně nervózního a emotivního podkrušnohorského derby se v neděli stal hostující útočník David Hruška, jenž byl se svými trefami ze 13. a 60. minuty jediným střelcem zápasu.

Článek

V úvodu utkání dvakrát nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti Lukeš, ale poprvé dobře zasáhl Mensator a druhý projektil skončil těsně vedle tyčky. Poté v přesilové hře vystřelil od modré Černošek, Viktor Hübl dobře clonil před hostujícím brankářem, ale ten si puk našel a schoval ho do výstroje. Následovala jedovatá střela švihem z pravého křídla v podání Ručinského, která ale skončila pouze na pravé tyčce.

O chvilku později přišly první větší roztržky, které se z ledu přenesly i do hlediště mezi oba fanouškovské tábory. Vše se uklidnilo až s nástupem policie. Ve 13. minutě hráli hosté 100 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, kterou bleskově po 13 vteřinách využil Hruška, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou domácí branku po skvostné přihrávce Kumstáta.

Domácí se ihned poté, co byli opět v plném počtu, pokoušeli o rychlé vyrovnání, ale šance Černoška i jeho spoluhráče Hübla se neujaly. V 18. minutě udělala před domácí brankou závar druhá karlovarská formace, konkrétně Pech s Hruškou, gólman Hübl ovšem svůj tým podržel.

Do druhé části vlétli hosté s úmyslem zvýšit svůj náskok, pokoušela se o to dvojice Zaťovič - Hruška, ale dobrým obranným zákrokem zmařil jejich únik Kroupa. Ve 26. minutě se kolem pravého mantinelu prohnal Jánský, jeho střelu Mensator zlikvidoval. Na druhé straně našel Hřebejk Sailera, který se prosmýkl domácí obranou, ale i Hübl se stejně jako jeho protějšek vyznamenal. Ve 36. minutě nabil Dej před branku Slobodovi, ale jeho šanci opět zmařil dobře chytající Hübl.

V úvodu poslední třetiny pálil nebezpečně Kracík, ovšem Mensator se štěstím jeho pokus zneškodnil. Následovala pěkná kombinace Hübla s Kubinčákem, jeho střelu však zblokoval karlovarský obránce a puk nakonec skončil v ochranné síti. V 50. minutě vyzkoušeli domácího brankáře postupně Nosek, Čutta a Kumstát, ale Hübl všechny ataky ustál a držel domácím stále naději na bodový zisk.

Poté v oslabení ujeli Trávníček s Černým, jeho střelu však brilantně zneškodnil Mensator a nadále držel čistý štít. V závěru utkání odvolali domácí brankáře, hráli dokonce v šesti proti čtyřem, ale Ručinský chyboval v útočné třetině, Skuhravý vyhodil přes červenou čáru, pro puk si dojel Hruška a pro toho už nebyl problém definitivně rozhodnout.

HC Benzina Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. D. Hruška (Kumstát, Dobroň) 60. D. Hruška (Skuhravý). Rozhodčí: Husička, Hodek - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4790.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Skuhrovec, Kroupa, Kubát, Kousalík, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Ručinský - Jánský, Jenáček, Trávníček - Majdan, Rindoš, Bojer. Trenéři: Reichel a Kučera.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, M. Procházka - Hřebejk, Cyganov, Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice