Hlavní obsah

Sparta má velký problém. Opět prohrála a fanoušci na protest odešli

PRAHA

Sparťanským fanouškům dochází trpělivost, na Spartu jich dnes přišlo poskrovnu. Na utkání 34. kola se Zlínem jich dorazilo do Holešovic jen 3150. A opět se dočkali smutku, hosté vyhráli 4:0. Čtvrtá porážka v řadě a celkově sedmá z osmi zápasů. Aby toho nebylo málo, v polovině utkání odešel na protest domácí kotel, deset minut nefandil.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Zlína Petr Leška (vpravo) se raduje z gólu do sítě Sparty

Článek
Fotogalerie

Šestnáct střel a žádná radost po úvodní části. Domácí hráči měli šance, dokonce v oslabení trefili tyčku, ale za zády gólmana Tomáše Duby neskončil žádný puk. Letošní trápení pokračovalo. Prvním střelcem zápasu se tak stal hostující Jakub Grof, který ránou od modré čáry překonal Tomáše Pöpperleho. Zlínští využili početní výhodu po devíti sekundách. Jak snadné.

Stejný scénář nastal po první přestávce. Sparťan Radek Philipp stál sám před brankářem, gól přesto nedal. Ve 28. minutě se puk odrazil od hrazení a Stanislav Balán „domlátil“ puk za brankovou čáru - 0:2. To už bylo příliš na sparťanský kotel. Ten v polovině utkání odešel ze svého sektoru. Do konce třetiny se nevrátil.

„Na základě dlouhodobých výkonů jsme se takto rozhodli ukázat svůj postoj,“ vysvětlil jeden s fanoušků před třetí dvacetiminutovkou. „Řekli jsme si cestu, musíme pracovat,“ pověděl zase v přestávkovém rozhovoru pro sparťanskou televizi obránce Jan Hanzlík.

Osmadvacet střel vyprodukovala Sparta za čtyřicet minut, ale ani jedna se neujala. Změnit to mohla ještě závěrečná třetina. Jenže...Čas zmaru nastal po sedmi minutách. Růžek domácí branky neomylně z kruhu trefil Filip Čech.

Za dvě a půl minuty přidal čtvrtou trefu Michal Důras a někteří domácí příznivci nevydržli toto mučení, pískali. Věděli, že je rozhodnuto.

Sparta má problém už několik týdnů, ale neví, co s ním, což se ukázalo i v tomto klání. Jeden příklad za všechny: Přesilovka 5 na 3 a šanci měl zlínský Jaroslav Balaštík.

Sparta - Zlín 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Grof (Balaštík), 28. Balán (Řezníček), 47. Čech (Řezníček), 49. Důras (Galvas, Rachůnek). Rozhodčí: Souček, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 3150.
Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien, Salcido, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Y. Treille - Bartánus, Broš, Hromas - Kůrka, Koreis, Kafka - Smoleňák, Karpov, Pacovský. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Duba - Grof, Linhart, Švrček, Galvas, Bořuta, Řezníček, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama