Hlavní obsah

Jen naivní blázen si myslí, že to takhle půjde dál, má jasno Broš ze Sparty

PRAHA

Kdo vychází z těch dveří, nemá úsměv na tváři. Už týdny. Sparta prohrála počtvrté v řadě, nic ji nevychází, potácí se v černém tunelu, kde nemůže najít východ. „Nemám slov. Víme, že se nenacházíme v dobré situaci, ale snažíme se s tím prát. Chtěli jsme třeba rozhodnout v první třetině, ale zase jsme dostali smolný gól, hra se nám začala bortit,“ řekl útočník Michal Broš po domácí porážce 0:4.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty Michal Broš má pnou hlavu starostí.

Článek

Sparta to je letos velký zmar, trenéři zkouší měnit také útoky, vyhovuje vám například toto? Na jednu stranu to není ideální, ale na druhou s tím je potřeba něco udělat. Zatím jsme ideální složení útoků nenašli, hrajeme na houby, takže s tím každý počítá.

V polovině druhé třetiny odešel sparťanský kotel, zaregistroval jste to? Toho jsem si nevšimnul, člověk je zahloubaný do zápasu. Abych řekl pravdu, tak o ničem nevím. Návštěva lidí nebyla nic moc, ale na druhou stranu jim rozumím, protože na naše výkony není moc hezký pohled.

Co se tedy letos s vámi děje? Kdyby nebylo odečtu bodů Plzně a Boleslavi, tak je horší už jen Kladno. Nejsme schopní najít cestu k vítězství. Pereme se s touto situací, pro velkou většinu z nás to je nová a trpká zkušenost. Člověk hledá cesty ven, děláme všichni maximum, ale možná to je jen můj dojem. Kdybychom věděli, co se děje, tak se toto neděje a zápasy vyhráváme.

Hokejisté Michal Broš (vlevo) a David Výborný představují nové dresy Sparty. To jim bylo ještě hej.foto: Právo/Michaela Říhová

 Dojde podle vás k hráčským změnám v mužstvu? Jenom naivní blázen by si myslel, že to takhle půjde dál. Výměny k tomu patří, je potřeba s týmem něco udělat. Myslím, že můžu mluvit za všechny: jakákoli výměna může nastat. Je potřeba mužstvu pomoct, pokud to pomůže Spartě, tak může dojít ke všemu.

Tedy i vy počítáte s možnou změnou dresu? Uvědomuji si, že to může nastat, hraju blbě. Mimo jednoho maníka tak hraje celý tým. V žádném případě nemohu být nedotknutelný. Ale nezabývám se tím, mám plnou hlavu svých výkonů a potažmo celého mužstva. Myslím na to dvacet čtyři hodin denně. Je to moje nejhorší hokejové období v životě, výměny mě ale nestraší.

Dokážete vypnout? Doma jsou děti, ale když jdou spát, tak je to zpátky. Disketu nejde vyčistit.

Reklama