Hlavní obsah

V první třetině jsme byli trapní, řekl plzeňský Duda po výhře nad Brnem

BRNO

Devatenáctibodovým odpočtem potrestaným hokejistům Plzně se povedl v extraligovém duelu v Brně skvělý obrat. Přestože prohrávali po úvodní třetině 0:3, dokázali skóre přetočit na 5:4 ve svůj prospěch a pokračují ve stíhací jízdě, kterou by rádi završili postupem aspoň do předkola play-off.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Duda (vpravo) v objetí s Martinem Strakou

Článek

„Tento tým má charakter a morálku. Navzdory krutému postihu chce vyhrávat,“ tvrdil spokojený útočník Radek Duda, který na západě Čech hostuje z Chomutova. K výhře nad Kometou pomohl dvěma góly, připsal si rozhodující trefu na začátku poslední dvacetiminutovky.

Po první třetině mu ovšem do smíchu nebylo. „V ní jsme byli trapní. Trenér nám o přestávce v kabině pořádně vyčinil. Řekl nám, že horší to už být ani nemůže. Od toho jsme se odrazili. Nakoply nás využitá přesilovka a korektury v sestavě. Ubouchali jsme to, nakonec jsme si odvezli všechny body. Užil jsem si perfektní atmosféru ve vyprodaném Rondu, byť vůči nám byli brněnští fanoušci dost nepřátelští. Jsem za ty dva góly hrozně šťastný, protože v sezóně se mně zatím v koncovce moc nedařilo,“ připomněl Duda, který prý nesleduje, jak se daří mužstvu stahovat manko na kýženou desátou příčku. „Na tabulku se nedívám. Pro mě je prvořadé, abychom zvládli vždy nejbližší utkání,“ tvrdil.

Jelínek: Bod by pro nás byl málo

Plzeňský kouč Marian Jelínek prozradil, že i poté, co Brňané dokázali srovnat těsně před druhou pauzou na 4:4, nabádal svoje mužstvo k aktivní hře. „Pro nás je bod málo, museli jsme usilovat o tři,“ vysvětlil. „Úvodních dvacet minut nesnesl náš výkon ani druholigové měřítko, ale pak jsme se z toho oklepali a nutili soupeře k chybám. Oboustranně nejlepší byla závěrečná část, která nesla znaky zápasů v play-off,“ mínil Jelínek.

Brňané marně přemítali, proč ztratili tak dobře rozehrané střetnutí. Po třech předchozích vítězstvích se jim nepodařilo dovést čtvrté ze série pěti domácích utkání v řadě k úspěšnému konci. „Předvedli jsme sice nejlepší třetinu v sezóně, avšak potom jsme dostali v oslabení brzy gól na 3:1 a proti šikovnosti hostujících útočníků jsme najednou byli bezradní. Sice jsme ještě zmobilizovali síly a srovnali na 4:4, ale v poslední části měl soupeř víc šancí i štěstíčka při rozhodující brance,“ uznal trenér Komety Vladimír Jeřábek. „Zápas jsme si pokazili sami, naprosto trestuhodně jsme za stavu 3:0 přestali hrát. Plzeň nás za to potrestala,“ kál se brněnský útočník Radim Hruška.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice